Nieuwe luchtwarmtepompen

Nieuwe serie luchtwarmtepompen

Compress 3400i AWS

03-04-2022

Deventer – Op de VSK 2022 introduceert Nefit Bosch een nieuwe serie split warmtepompen, de Compress 3400i AWS. Met een brede range all-electric en hybride varianten zijn de nieuwe luchtwarmtepompen geschikt voor zowel BENG-nieuwbouw, als renovatie van bestaande verwarmingsinstallaties. De Compress 3400i-serie volgt de Nefit EnviLine split warmtepompen op. Belangrijkste voordelen: een hoge COP, installatie- en onderhoudsgemak en een concurrerende prijsstelling.

Optimale prijs-prestatieverhouding
De nieuwe Compress 3400i-warmtepompen kennen een concurrerende aanschafprijs. Zowel de binnen-, als de buitenunits komen uit eigen huis, zodat kwaliteit en systeembetrouwbaarheid geborgd zijn. Het vermogensbereik is 4 tot 14 kW. Naast een compacte binnenunit is er een staande binnenunit met geïntegreerde warmwaterbereiding. De Compress 3400i biedt hoogwaardige, nieuwe technologie voor de prijs van een instapmodel.

Hoge COP, eenvoudige installatie
De Compress 3400i heeft een energielabel tot A+++ en een COP tot 4,75 (A7/W35) voor verwarming. Ook de COP voor warm water is hoog, tot 3,2 (XL-profiel volgens EN16147). Met zijn hoge aanvoertemperatuur van 60℃ is de Compress 3400i ook aantrekkelijk voor renovatie van bestaande hogetemperatuur afgiftesystemen. Een ander pluspunt is de compacte opstelling: een buffervat is meestal niet nodig dankzij het lage debiet. Naast ruimte, bespaart dit tijd en kosten bij installatie.

Drie-in-een oplossing voor BENG
Naast verwarming en warm water kan de Compress 3400i, in combinatie met een lagetemperatuur afgiftesysteem, ook zorgen voor topkoeling. Alle modellen hebben een kwaliteitsverklaring en voldoen aan de eisen voor BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Het koudemiddel met een laag GWP (R32) draagt bij aan kleinere ecologische voetafdruk.

Draadloos verbonden met nieuwe app
Inbedrijfstelling en service zijn intuïtief, dankzij de HMI410 interface, die standaard is voor alle nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch. Het systeem kan op afstand worden beheerd via HomeCom Pro, het installateursplatform van Bosch. Voor gebruikers is er de nieuwe HomeCom Easy app, die ook werkt met andere Nefit Bosch oplossingen, zoals Climate airconditioners.


De Compress 3400i AWS warmtepompen van Nefit Bosch zijn van 17 tot en met 20 mei te zien op de VSK vakbeurs in Utrecht - hal 7, stand B011. De marktintroductie is in het derde kwartaal van 2022.

Bekijk de video over Compress 3400i