Nieuw: spraakbediening voor EasyControl

Decorative brandbar
  • Home
  • informatie

  • Nieuws
  • Spraakbediening voor EasyControl

Spraakbediening voor EasyControl

Siri, Alexa en .tiarda

26-11-2020

Spraakbediening voor EasyControl thermostaat

Met Siri, Alexa en nieuwe virtuele assistent .tiarda van Nefit Bosch

"Hallo, hier spreekt je verwarming." – Nefit Bosch introduceert twee nieuwe mogelijkheden voor spraakbediening van de slimme EasyControl thermostaat. Ten eerste .tiarda, de nieuwe virtuele assistent van Bosch. Gebruikers kunnen met .tiarda onder meer opdrachten geven via Google Home, Google Assistant en Facebook Messenger. Daarnaast is er voor Apple-gebruikers de mogelijkheid om de verwarming via Siri te regelen. Beide voice control-opties zijn nu kosteloos beschikbaar voor gebruikers van de EasyControl thermostaat. Eerder dit jaar introduceerde Nefit Bosch al de ondersteuning van de spraakassistent Alexa van Amazon.

Nieuwe virtuele assistent .tiarda van Bosch

Met de nieuwe virtuele assistent .tiarda werkt Nefit Bosch verder aan de ontwikkeling van smart home-gerelateerde oplossingen voor Android en iOS apparaten. De spraakassistent reageert op vragen en opmerkingen van de gebruiker. Door integratie met de sociale kanalen van de gebruiker wordt de interactie met de verwarming nog gemakkelijker, is het idee achter .tiarda.

Google Home

Onderweg chatten met de thermostaat en thuis communiceren via Google Home: de digitale assistent .tiarda begrijpt ook nuances in de taal. "Ik heb het koud" is voor .tiarda al voldoende om de temperatuur te verhogen. De mogelijkheden worden op den duur steeds uitgebreider. “.tiarda leert van haar gebruiker, maar ook van andere gebruikers,” zegt Cor van Wijk, productmanager bij Nefit Bosch, “op basis van de gebruikspatronen kan ze zo steeds beter anticiperen op gebruikersvoorkeuren.”

EasyControl en .tiarda

Met de komst van .tiarda krijgt de EasyControl een extra functie die veel gebruikers zal aanspreken. Zijn de plannen gewijzigd? Dan kan .tiarda de verwarming bijsturen. Bijvoorbeeld door op afstand de temperatuur verhogen als de gebruikers eerder thuiskomen. .tiarda vertaalt tekst- of spraakcommando's als "Ik kom vandaag later thuis'' naar de juiste verwarmingsinstellingen. De virtuele assistent helpt ook bij kleine problemen en geeft tips en inzicht, bijvoorbeeld door het energieverbruik te vergelijken met dat in vorige perioden of met het gemiddelde van andere gebruikers.

Dankzij .tiarda kunnen gebruikers met hun stem het comfort per vertrek regelen. In combinatie met de slimme draadloze radiatorthermostaten van Nefit Bosch kunnen zo tot 19 ruimtes afzonderlijk worden bediend via de app. Ook het aanpassen van klokprogramma’s, het instellen van de radiatoren of de vakantiefunctie kan eenvoudig met .tiarda.

Siri (Apple)

Apple-gebruikers kunnen hun EasyControl thermostaat ook bedienen met Apple’s spraakassistent Siri (vanaf iOS13). Na het instellen van Siri shortcut spraakcommando’s in de EasyControl app, kan Siri de huidige temperaturen geven en kan de temperatuur worden ingesteld. Ook de Home/Away-modus kan zo worden ingesteld. Gebruikers kunnen hun eigen (Nederlandstalige) spraakopdrachten definiëren.

Alexa (Amazon)

Eerder dit jaar introduceerde Nefit Bosch voor EasyControl al de ondersteuning van de spraakassistent Alexa van Amazon, vooralsnog in het Engels. Deze biedt gebruikers vergelijkbare voice control-mogelijkheden.