Duaal- of deeltijdstudent – Product Portfolio

Decorative brandbar

Duaal- of deeltijdstudent – Product Portfolio

Duurzaam wonen ís de toekomst. Wist je dat in Nederland het merendeel van de woningen aardgas gebruikt voor verwarming, warm water en koken? In 2050 wil de overheid dat we "van het gas af" gaan. Miljoenen huishoudens, dat is een hele operatie, maar wel een ambitie die bij ons past.

In Deventer vertegenwoordigt Bosch Thermotechniek de merken Nefit en Bosch en zijn we een toonaangevende speler op de residentiële, utiliteits- en industriële markt.

Ons productprogramma is uitgegroeid tot een breed aanbod van duurzame oplossingen voor verwarming en warm water. Zo kennen we o.a. de hybride combinatie van warmtepomp en cv-ketel, werken we aan cv-toestellen die werken op waterstof in plaats van aardgas alsmede slimme systemen voor energieopslag en -management. En ook elektrische producten zoals de Bosch airco systemen voor koelen en verwarmen behoren tot het portfolio. In nauwe samenwerking met R&D specialisten in Deventer en andere locaties werken we hard aan de ontwikkeling van grensverleggende duurzame technologieën voor de toekomst.

Wij zijn ervan overtuigd dat een sociaal en ecologisch evenwicht nodig is om op lange termijn succesvol zaken te doen en streven ernaar fossiele hulpbronnen voor huidige en toekomstige generaties veilig te stellen.

Ben jij de gedreven persoon die met ons deze uitdaging aan wil gaan? Wil jij bijdragen aan dé energietransitie in Nederland?

Jouw afdeling
De afdeling “Product Portfolio” (PP), bestaande uit productmanagers, is binnen de verkooporganisatie van Bosch Thermotechniek Nederland verantwoordelijk voor het productportfolio en het waarborgen van de continuïteit daarvan voor de merken Nefit en Bosch.

De producten die we voeren komen deels vanuit de fabriek in Deventer zelf, maar worden ook van andere internationale Bosch locaties betrokken.

Kerntaken van deze afdeling zijn:

 1. Uitvoeren van onderzoek naar markttrends en klantbehoeften om deze te kunnen vertalen naar productbehoeftes (en eisen en wensen) voor de toekomst.
 2. Het afstemmen van de producteisen en wensen met de Business Units waar de producten ontwikkeld en gefabriceerd worden.
 3. Voorbereiden en begeleiden van de marktintroductie van deze nieuwe producten; PP neemt de lead voor productintroducties en leidt het team dat is samengesteld uit alle afdelingen van de verkooporganisatie om samen de marktintroductie voor te bereiden en door te voeren.
 4. Na de marktintroductie blijft de productmanager aanspreekpunt voor zijn of haar producten.

Jouw bijdrage aan iets groots
In deze functie biedt je ondersteuning aan de afdeling Product Portfolio. Jouw werkzaamheden zullen (onder andere) bestaan uit:

 1. (Administratieve) Taken rondom wijzigingen aan producten, diensten en spare parts.
 2. Het bijhouden van concurrentie-overzichten in samenwerking met de productmanagers door onder andere deskresearch.
 3. Bieden van ondersteuning bij het invoeren en up-to-date houden van productgegevens in de diverse database systemen.
 4. Het ondersteunen van de productmanagers, door het uitvoeren van taken rondom de marktintroductie van nieuwe producten en/of productwijzigingen.
 5. Ondersteuning bieden bij de voorbereiding en uitvoering van marktonderzoek en/of User-Experiences: dit zijn klantonderzoeken waarbij we producten en/of product concepten voorleggen aan diverse klanten voor feedback.
 6. Afstemming van zaken rondom nieuwe of reeds geïntroduceerde producten met internationale business units binnen Bosch Thermotechniek.

Wat jou onderscheidt
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een deeltijd of duaal student die op dit moment een HBO of universitaire opleiding volgt op het gebied van Commerciële Economie of Bedrijfskunde, of een opleiding in de technische richting eventueel aangevuld met vakken als marketing en communicatie. Daarnaast beschik je over de volgende basiskennis en competenties:

 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent een zelf-starter en creatief/commercieel in het (mede) bedenken van nieuwe ideeën en kunt deze ideeën tot uitvoering brengen;
 • Je bent creatief denker en kunt zelfstandig problemen oplossen/ voorstellen doen;
 • Je moet je in korte tijd vaardigheden eigen maken om te kunnen werken in ons ERP systeem en diverse database systemen;
 • Je hebt ervaring met het werken met MS Office: Excel, Word, PowerPoint;
 • Je bent in het bijzonder vaardig in Excel met formules en macro’s of weet je dit in korte tijd eigen te maken.

Jouw toekomstige werklocatie biedt jou
Een veelzijdige baan voor 24 uur per week naast je studie in een fijne werkomgeving, waar je wordt gezien als volwaardig medewerker én waar genoeg ruimte is voor het uitvoeren van studieopdrachten: wij vinden de balans tussen studie en werk namelijk net zo belangrijk als jij. Bovendien hebben we veel ervaring in het werken met deeltijdstudenten. Wij waarderen eigen initiatief en geven je de vrijheid om, naast je reguliere taken, zelf ideeën aan te dragen.

En verder …

 • Kun je onder andere gebruik maken van onze sportregeling en personeelskorting;
 • Belonen wij je met een salaris tussen 2550 en 2900 euro bruto per maand (o.b.v. fulltime) afhankelijk van o.a. relevante ervaring;
 • Krijg je (bij fulltime werkweek) 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen per jaar;
 • Neem je deel aan onze bonusregeling;
 • Kun je onder andere gebruik maken van onze sportregeling en personeelskorting;
 • Krijg je beschikking over een eigen laptop;
 • Bieden wij een contract gedurende je gehele studie.

Meer weten of direct solliciteren? Je mag contact opnemen met Daniek van Hummel (Campus Recruiter) via Daniek.vanhummel@nl.bosch.com of 0570 - 602446. We maken graag kennis met je!

Wij werken met preferred suppliers. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contactgegevens

Nefit Bosch

Zweedsestraat 1

7418 BG Deventer

Je gegevens

CV

Motivatie

     Video

     Als je het leuk vindt om jezelf via video voor te stellen, gebruik dan deze upload mogelijkheid.


       Privacy statement