Duaal- of deeltijdstudent – Sales Medewerker Binnendienst

Decorative brandbar

Duaal- of deeltijdstudent – Sales Medewerker Binnendienst

Bosch is een kerngezond, wereldwijd opererend, technologisch hoogstaand concern met meer dan 300.000 werknemers. Langetermijnvisie, kwaliteit, innovatie en de bereidheid om haar klanten daadwerkelijk ten dienste te zijn rekent Bosch tot haar kernwaarden.

Bosch Thermotechniek is onderdeel van het internationale Robert Bosch-concern. In het kenniscentrum in Deventer wordt gewerkt aan duurzame oplossingen voor heel Europa. Specialisten ontwikkelen hier de warmtetechnologie van de toekomst: HR-technologie gecombineerd met energie uit zonnewarmte, warmteterugwinning en warmtepompen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met universiteiten, onderzoeksinstituten en gespecialiseerde industrieën.

Duaal- of deeltijdstudent – Sales Medewerker Binnendienst

Jouw afdeling
Als Sales Medewerker Binnendienst maak je samen met diverse collega’s onderdeel uit van het Sales regioteam. Je werkt hierbij nauw samen met je directe regioteam collega’s, bestaande uit meerdere Account Managers, verkoop binnen-, backoffice- en installeersupport medewerkers. De regioteams werken daarbij ook samen met de andere Sales afdelingen, denk aan o.a. Pre Sales advisering, Marketing, Product Management en After Sales.

Jouw bijdrage aan iets groots
Je bent verantwoordelijk voor de advisering rondom en afhandeling van interne salesprocessen en bent het eerste aanspreekpunt voor de sales organisatie en de interne organisatie. Je beantwoordt zelfstandig vragen van klanten, specifiek de installateurs en groothandel partners, met betrekking tot contractuele (prijs) afspraken, productinformatie, onderdelen, offertes en eventuele salesacties. Je inventariseert de klantwensen, herkent verkoopsignalen en weet deze om te zetten in actie. Naast de inkomende gesprekken wordt ook de outbound component in deze functie steeds groter; je belt proactief leads en openstaande offertes na om het beslissingsproces positief te beïnvloeden.

Daarnaast ondersteun je de Account Managers bij de uitwerking van accountplannen, analyseer je omzetresultaten, afzetcijfers van verkoopacties en vertaal je deze naar commerciële overzichten en presentaties. Je maakt offertes, bewaakt de voortgang ervan en verzorgt de administratieve ondersteuning. Je brengt juridische en technische risico’s van het aanbod in kaart en stemt deze af met de klant. Ook draag je zorg voor de evaluatie, analyse en rapportage van verkoopacties. Je bent data-gedreven en vind het leuk om het team hierin mee te nemen.

Kortom, een veelzijdige functie welke de binnen-/buitendienst overstijgt waarbij klantvragen worden omgezet in daden waarin gemak, eenvoud en het overtreffen van de klantverwachting centraal staan.

Wat jou onderscheidt

Voor deze functie is het een must dat je een hbo duaal- of deeltijdopleiding volgt. Daarbij hebben we de voorkeur voor de opleidingen Bedrijfskunde en Commerciële Economie.

Affiniteit met (installatie)techniek én commercie;

Ervaring met inbound en outbound calling is een pré;

Administratief goed onderlegd;

Analytisch vaardig, ervaring met het analyseren van sales data, CRM rapportages en presentaties kunnen maken;

Kennis van SAP is een pré;

Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands (Engels is een pré)

Je bent een zelfstarter, commercieel vaardig en zeer klantgericht;

 • Je werkt gestructureerd, nauwkeurig, kunt goed plannen & organiseren en bent stressbestendig;
 • Je beschikt over een goede overtuigingskracht en communicatie vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Daarnaast toon je ownership en heb je een proactieve, resultaat- en taakgerichte en ambitieuze mindset;
 • Je kunt goed zelfstandig werken maar bent zeker ook een teamplayer;
 • Je bent alert op verkoopkansen;
 • Kortom, je bent in staat om voor de klanten in jouw regio van toegevoegde waarde te zijn!

Jouw toekomstige werklocatie biedt jou
Een veelzijdige baan voor 24 uur per week naast je studie in een fijne werkomgeving, waar je wordt gezien als volwaardig medewerker én waar genoeg ruimte is voor het uitvoeren van studieopdrachten: wij vinden de balans tussen studie en werk namelijk net zo belangrijk als jij. Bovendien hebben we veel ervaring in het werken met deeltijdstudenten. Wij waarderen eigen initiatief en geven je de vrijheid om, naast je reguliere taken, zelf ideeën aan te dragen.

En verder …

 • Kun je onder andere gebruik maken van onze sportregeling en personeelskorting;
 • Belonen wij je met een salaris tussen 2550 en 2900 euro bruto per maand (o.b.v. fulltime) afhankelijk van o.a. relevante ervaring;
 • Krijg je (bij fulltime werkweek) 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen per jaar;
 • Neem je deel aan onze bonusregeling;
 • Kun je onder andere gebruik maken van onze sportregeling en personeelskorting;
 • Krijg je beschikking over een eigen laptop;
 • Bieden wij een contract gedurende je gehele studie.


Meer weten of direct solliciteren? Je mag contact opnemen met Daniek van Hummel (Campus Recruiter) via Daniek.vanhummel@nl.bosch.com of 0570 - 602449. We maken graag kennis met je!

Wij werken met preferred suppliers. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contactgegevens

Nefit Bosch
Zweedsestraat 1
7418 BG Deventer

Je gegevens

CV

Motivatie

     Video

     Als je het leuk vindt om jezelf via video voor te stellen, gebruik dan deze upload mogelijkheid.


       Privacy statement