Kies jouw oplossing

Cv-ketel
Cv-ketel met warmtepomp
Warmtepomp

Cv-ketel upgraden naar hybride

Heb je een goede cv-ketel, maar wil je tot 70% gas besparen? Dat kan met hybride verwarming.

Productnieuws 2020

  • Home
  • Productnieuws 2020

Productnieuws 2020

Als het gaat om verwarmen en warm water biedt Nefit Bosch drie breed toepasbare opties: volledig elektrisch, hybride of conventioneel gasgestookt. Voor elk van deze drie richtingen breiden we in 2020 ons programma verder uit met zowel nieuwe Nefit, als nieuwe Bosch producten en combinaties van beide. Het belangrijkste productnieuws hebben we hieronder samengevat.

Bodemwarmtepompen

Bodemwarmtepompen

Bodemwarmtepompen

Nieuwe bodemwarmtepompen

Met 900.000 geplaatste warmtepompen is Bosch een van de meest ervaren spelers op de internationale markt voor warmtepompen. In Nederland introduceren wij in 2020 naast onze huidige luchtwarmtepompen een nieuwe lijn all-electric Bosch bodemwarmtepompen, Voor zowel woningbouw, gestapelde bouw, als utiliteit: van 2 tot en met 80 kW vermogen, en zelfs 400 kW in cascade.

BRL-gecertificeerde ondersteuning

Alleen BRL-gecertificeerde bedrijven mogen bodemwarmtepompinstallaties ontwerpen, installeren en beheren. Nefit Bosch is BRL 6000-gecertificeerd en kan de verantwoordelijkheid voor het ontwerpen en installeren van het bovengrondse deel overnemen van de installateur.

Luchtwarmtepompen

Luchtwarmtepompen

Naast de bekende EnviLine-serie, leverbaar in 48 configuraties, introduceert Nefit Bosch in 2020 nieuwe, extra compacte binnenunits, inzowel Split-, als Monoblock-uitvoering. Geschikt voor vrijwel alle cv-ketels en voor zowel lage-, als hogetemperatuurafgiftesystemen. Te combineren met de huidige EnviLine buitenunits, maar ook met de nieuwe, extra stille Compress 7400i AWS Monoblock buitenunit. Klaar voor de nieuwe geluidseisen.

Compress Hybrid Open Left

Elektrische warmwatertoestellen

Cat elektrische warmwatertoestellen 800x600 1

Elektrische warmwatertoestellen

De nieuwe Tronic-toestellen van Nefit Bosch zijn geschikt om conventionele open geisers te vervangen die door de aangescherpte NOx-regelgeving van de markt zijn verdwenen. Met de nieuwe elektrische toestellen biedt Nefit Bosch alternatieven voor zowel één, als meerdere tappunten. De nieuwe Bosch Tronic toestellen zijn door de concurrerende prijsstelling geschikt voor zowel de particuliere markt, als de projectenmarkt. Naast een doorstroomtoestel van 13 kW, zijn er voorraadhoudende toestellen met een inhoud van 10 tot 150 liter.

Bosch Afgiftesystemen

Bosch Afgiftesystemen

De Rijksoverheid zet vanuit het Klimaatakkoord in op het aardgasvrij maken van 1,5 miljoen woningen tussen 2020 en 2030. Circa de helft zal op duurzame collectieve verwarming en warmtenetten worden aangesloten en de andere helft wordt verwarmd met warmtepompen. In collectieve verwarmingsinstallaties is, naast een collectieve warmte-opwekker, in iedere individuele woning een afgifteset nodig. Bosch heeft beide componenten in haar programma. We werken momenteel aan de aanpassingen waarmee de bestaande afgiftesystemen voldoen aan de specifiek Nederlandse eisen (Vewin).

Flow 7000 afgiftesysteem 800x600

RVS Boilers

Boilers en buffervaten 800x600

RVS Boilers

Naast de staalgeëmailleerde boilers zijn er nu ook RVS-boilers van Bosch. Van buiten identiek... ... het verschil zit aan de binnenkant, in hetmateriaal waarvan het voorraadvat is gemaakt. De RVS voorraadvaten zijn lichter en hebben geen onderhoud nodig. Naast de stalen en RVS boilers van Bosch, zijn de vertrouwde koperen boilers van Nefit leverbaar, waaronder wandhangende modellen.

HomeCom Pro

HomeCom Pro

Homecom Pro is het nieuwe online portal van Nefit Bosch waarmee installateurs rechtstreeks in verbinding staan met verwarmingsinstallaties van klanten. Deze webapplicatie geeft altijd en overal toegang tot de gekoppelde toestellen. HomeCom Pro is een toekomstgerichte oplossing waarmee op afstand een eerste diagnose gesteld kan worden en een efficiëntere oplossing mogelijk is bij storingen.

Home Com Pro

Nefit Bosch apps en online tools

Nefit Bosch apps en online tools

Naast het nieuwe HomeCom Pro platform voor installateurs zijn er een aantal Nefit Bosch apps voor zowel Apple- als Android-toestellen om zowel installateurs, als gebruikers het leven gemakkelijker te maken.

Op partner.nefit-bosch.nl zijn veel (online) hulpmiddelen direct toegankelijk voor Nefit Bosch Partner-installateurs.

Apps eindgebruiker 1

Waterstofproject

Waterstof 800x600

Waterstofproject

Waterstof gaat mogelijk een rol spelen in de energietransitie. Daarom hebben we Bosch toestellen ontwikkeld die zowel op 100% waterstof, als op aardgas kunnen werken. De experts van Nefit Bosch werken samen met hun Engelse collega's van Worcester Bosch aan toestellen voor grootschalige projecten met verwarming op basis van waterstof in het VK.

Grootvermogen systemen

Grootvermogen systemen

Bosch Thermotechniek is gespecialiseerd in complete systeemoplossingen voor utiliteit en industrie tot wel 38.000 kW. Met meer dan 100.000 geïnstalleerde systemen in ruim 140 landen zijn onze producten in vrijwel elke bedrijfstak te vinden. Wereldwijde spelers zoals Coca Cola, BASF, Siemens, Heineken, Vattenfall, Nestle en Esso vertrouwen allemaal op onze oplossingen.

Grootvermogen systemen 800x600

Downloads

VSK handout 800x600