Kies jouw oplossing

Cv-ketel
Cv-ketel met warmtepomp
Warmtepomp

Cv-ketel upgraden naar hybride

Heb je een goede cv-ketel, maar wil je tot 70% gas besparen? Dat kan met hybride verwarming.

BENG-kwaliteitsverklaring voor Compress 7400i AW

De stilste en meest besparende warmtepomp volgens de Consumentenbond

  • Home
  • BENG-kwaliteitsverklaring voor Compress 7400i AW

BENG-kwaliteitsverklaring (NTA8800) voor Compress 7400i AW

Als een van de eerste lucht/waterwarmtepompen heeft de Nefit Bosch Compress 7400i AW 5 kW/ 7 kW een NTA 8800-kwaliteitsverklaring. De verklaring omvat zowel tapwater, als ruimteverwarming en is gecontroleerd door het onafhankelijke College van BCRG. Daarmee is de Compress 7400i AW dus 'BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) Proof''.

BENG proof en de stilste
Naast BENG proof is de Compress 7400i AW van Nefit Bosch ook helemaal klaar voor de strengere geluidsnormering die per 1 april 2021 van kracht wordt. Met een geluidsdruk van 33 dB(A) op 3 meter is deze buitenunit letterlijk fluisterstil. Volgens de Consumentenbond is de Compress 7400i AW zelfs de stilste hybride warmtepomp. Daarnaast is het volgens de test van de Consumentenbond uit december 2020 ook de meest energiebesparende hybride warmtepomp.

Kwaliteitsverklaring is must
Net als bij de EPC-berekeningen zullen de forfaitaire waarden voor installaties of toestellen ook in de BENG-berekeningen niet afdoende zijn. Het rekenen met de waarden uit de NTA8800-kwaliteitsverklaringen van de toegepaste toestellen is vanaf januari eigenlijk een must. De Compress 7400i AW van Nefit Bosch is dus ook in dit opzicht zondermeer een veilige keuze.

Lees meer over de Compress 7400i AW in het onderstaande artikel.

Nefit Bosch Compress 7400i AW - de stilste en meest energiebesparende warmtepomp

Nefit Bosch introduceert een extra stille buitenunit, de Compress 7400i AW. Deze nieuwe Monoblock buitenunit voor lucht-waterwarmtepompsystemen is er in twee vermogensvarianten, 5 en 7 kW. De nieuwe units vormen een aanvulling op de bestaande Monoblock en Split buitenunits van Nefit Bosch en zijn te combineren met alle Nefit EnviLine binnenunits. Naast een bijna zeer stille werking, presteren de nieuwe varianten ook qua stroomverbruik beter dan de meeste andere buitenunits die op de markt zijn.

Fluisterstil

Met een geluidsdrukniveau van 33 dB(A) op 3 meter afstand, kan de Compress 7400i AW 5 OR fluisterstil worden genoemd. Zowel de 5 kW-variant, als de 7 kW-variant is bij uitstek geschikt voor BENG/NTA8800-nieuwbouw en andere geluidskritische toepassingen. Het modulatiebereik van de nieuwe buitenunits is 1,45 tot 4,99 kW, respectievelijk 1,9 tot 6,79 kW bij A -7/W35. De COP is 4,25 in deellast bij A +2/W35.

Technische innovaties

De Compress 7400i AW is voorzien van een Silent Mode en is extreem stil dankzij verschillende technische innovaties, zoals een geoptimaliseerde compressor, een aangepaste ventilator en een innovatieve diffuser met een geluidsabsorberende werking. De hoogwaardige techniek komt tot uitdrukking in het luxe, lichtgewicht design van het exterieur.

De nieuwe, extra stille Compress 7400i AW kan zowel verwarmen, als koelen en is iets hoger geprijsd dan de bestaande EnviLine Monoblocks van Nefit Bosch.

Nieuwe geluidsnorm

Vanaf 2021 moeten buitenunits voldoen aan de nieuwe geluidsnormering warmtepompen (Bouwbesluit 2012). Naar verwachting komt het er globaal op neer dat een buitenunit niet meer dan 40 dB(A) mag produceren, gemeten op de perceelgrens. Met beide Bosch Compress 7400i AW Monoblock buitenunits is op 2 meter afstand een geluidsniveau van onder de 40 dB(A) mogelijk, afhankelijk van het vermogen, de plaatsing en de instellingen.

Upgrade bestaande buitenunits

Naast de introductie van de nieuwe buitenunit, krijgen de bestaande EnviLine buitenunits binnenkort een upgrade, waardoor de toepassingsmogelijkheden onder de nieuwe norm worden verruimd. Voor de Nefit EnviLine Split buitenunits komt een geluidskap beschikbaar die zorgt voor een geluidsreductie tot 10 dB(A).

Meer nieuwe warmtepompen

De Compress 7400i AW is vanaf 4 juni verkrijgbaar via de reguliere groothandelskanalen. Naast de nieuwe buitenunit, zijn ook de nieuwe, extra compacte Bosch Compress Hybrid 3000i/7000i AWS binnenunits leverbaar. Later komen ook de eerder aangekondigde bodemwarmtepompen van Nefit Bosch op de markt. Op alle warmtepompen wordt 3 jaar onderdelengarantie gegeven, bovenop de 2 jaar fabrieksgarantie, mits in bedrijf gesteld door een servicemonteur van Nefit Bosch.