Warmtepomp installeren - Alles wat je moet weten

Installatie van een warmtepomp

Waar moet je rekening mee houden?

Warmtepomp installaties

Luchtwarmtepompen worden in Nederland het meest toegepast. Hiervoor is een grondboring nodig, alleen een buitenunit en een binnenunit. Er zijn verschillende combinaties mogelijk, zowel volledig elektrisch, als hybride (elektrisch en gas). Het brede programma van Nefit Bosch biedt maatwerk voor elke situatie De keuze is onder meer afhankelijk van het voor jouw woning benodigde verwarmingsvermogen.

Bekijk de verschillende combinaties

Een buitenunit voor elke situatie

Voor zowel de all-electric, als voor de hybride luchtwarmtepompen kunt u kiezen uit twee soorten buitenunits: een Monoblock of een Split-variant. Het grote voordeel van Monoblock is dat er geen koudemiddel nodig is. Voor dit systeem hoeft uw installateur niet speciaal gecertificeerd te zijn (F-gassen). Voor het Split-systeem is dit wel noodzakelijk.

Monoblock buitenunits zijn het stilst - er is zelfs een extreem stille variant. Wel moet je er rekening mee houden dat Monoblock buitenunits bij voorkeur op de grond worden geplaatst. Split buitenunits zijn compacter en eenvoudiger te plaatsen op een plat dak, balkon of zelfs aan de gevel.

Een warmtepomp huren?

Liever geen grote uitgave in één keer? Een warmtepomp huren kan ook!

Meer weten over huren

Eenvoudig en relatief lage investering

Door de compacte afmetingen en het uitgebreide accessoire programma zijn Nefit Bosch warmtepompsystemen in vrijwel elke situatie goed toe te passen. Bouwkundige aanpassingen zijn dan ook meestal niet nodig. Daarnaast is voor de luchtwarmtepompen geen kostbare grondbron of andere voorziening nodig. De buitenshuis gemonteerde buitenunit ontrekt de warmte gewoon aan de buitenlucht.

Veilige keuze

Al in de in de 19e eeuw maakte Bosch warmtepompen. Sindsdien zijn we blijven uitvinden om het leven gemakkelijker te maken. Inmiddels zijn we met ruim 900.000 geplaatste warmtepompen een van de grootste spelers in de internationale markt.

Hoeveel ruimte is er nodig (binnenunit)?

Een warmtepompsysteem neemt meestal meer ruimte in beslag dan een cv-ketel. Dit komt onder andere omdat een warmtepomp een boiler - los of geïntegreerd - nodig heeft voor het warme water, wanneer niet gekozen wordt voor een hybride systeem in combinatie met een cv-ketel. Er zijn ook extra compacte hybride binnenunits die passen in bijna elke ruimte.

Hoeveel geluid maakt een buitenunit?

Hoeveel geluid maakt een buitenunit?

De ventilator van de buitenunit produceert geluid. Daarmee moet bij de plaatsing rekening worden gehouden. De buitenunits van Nefit Bosch zijn stil. Onder andere dankzij de slimme Silent Modus. Ben je benieuwd of een buitenunit echt zo weinig geluid maakt? Tijdens de consumentendagen laten we met een demo-opstelling zien hoe een warmtepomp werkt en kun je horen hoe weinig geluikd onze buitenunits maken.

EnviLine
  • Compacte, wandhangende binnenunit
  • Monoblock of Split buitenunit
  • Volledig gasloos of hybride verwarmen/koelen en warm water
EnviLine Tower
  • Staande binnenunit met geïntegreerde (zonne)boiler
  • Monoblock of Split buitenunit
  • Volledig gasloos verwarmen/koelen en warm water
VentiLine
  • Binnenunit vervangt de ventilatiebox
  • Geen buitenunit nodig
  • Tot 30% energiebesparing