Steeds meer vraag naar subsidie voor verduurzaming woning

Decorative brandbar

23-08-2022

Meer vraag naar subsidie voor warmtepompen en zonneboilers

In 2022 is er € 228 miljoen budget beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluitingen op een warmtenet. Voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen is er in 2022, 30 miljoen budget beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat of maatregel hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatie. En de energieprestatie daarvan. De indicatieve bedragen staan op de apparatenlijsten.


Verdubbeling van de subsidie aanvragen

Steeds meer woningeigenaren zijn bezig met de verduurzaming van hun woningen en gebouwen. Dat is terug te zien in de cijfers van de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame energie en energiebesparing). De verwachting is dat het aantal aanvragen in 2022, ten opzichte van vorig jaar, verdubbelt naar ruim 80.000. In 2022 vroegen woningeigenaren tot en met juni 2022 ruim 37.000 keer subsidie aan. Voor heel 2021 stond dat aantal op 41.040. Voor de (hybride) warmtepompen is de verwachting dat het zal stijgen naar 30.000 aanvragen voor dit jaar, dat is een verdubbeling ten opzichte van 2021.

Het verduurzamen en besparen in de woning op energie wordt steeds belangrijker. We kunnen er niet meer omheen: De hoge energieprijzen, klimaatverandering en de afhankelijkheid van gas dwingen tot meer actie. Dat zie je terug in de cijfers van de aanvragen.


ISDE wordt toegankelijker met 1 maatregel

Jaarlijks komt er een nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030. Vanaf 2023 is het voor woningeigenaren mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als zij vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd hebben. Woningeigenaren vinden op de website van Verbeterjehuis informatie die hen helpt keuzes te maken welke maatregelen zij in hun woning het beste kunnen nemen.

Bron: www.rvo.nl

Nog opzoek naar een warmtepomp?
Bekijk al onze warmtepompen. Of vindt direct een installateur in de buurt voor een vrijblijvende offerte!
Warmtepompen
Wil je weten op hoeveel subsidie jij kunt rekenen?
Bereken het met de rekentool van de RVO.
Rekentool