Subsidie aanvragen voor een warmtepomp of zonneboiler. Hoe werkt het?

Decorative brandbar
  • Home
  • consument

  • voor-je-aankoop

  • Subsidies en regelingen

Subsidies en regelingen

Wat is ISDE-subsidie?

Heb je een eigen koopwoning? Dan kan je met de ISDE-subsidieregeling vanuit de overheid in aanmerking komen voor een aantrekkelijke subsidie bij aanschaf van een (hybride) warmtepomp of zonneboiler van Nefit Bosch.

Deze subsidieregeling is getroffen vanuit de overheid om verduurzaming van woningen in Nederland te stimuleren.

Wanneer kom je in aanmerking voor subsidie?

Er zijn verschillende voorwaardes waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling. Om de voorwaardes te bekijken voor de warmtepomp klik je hier.
Kijk je voor de aanschaf van een zonneboiler? Klik dan hier.

Hoeveel subsidie krijg ik?

Subsidies verschillen per installatie. Dit hangt af van de soort aankoop die je doet. Kies je voor een warmtepomp. Dan zal het subsidiebedrag hoger zijn dan bij een zonneboiler. Dit komt natuurlijk ook doordat de aanschafwaarde van een warmtepomp een stuk hoger ligt dan die van een zonneboiler. Om een indicatie te krijgen van het subsidiebedrag dat je mogelijk terug krijgt kan je kijken naar de meldcodelijst. De meldcode lijst voor warmtepompen vind je hier en die van de zonneboiler hier.

Hoeveel subsidie kun je verwachten? Met de ISDE-rekentool van de RVO voor woningeigenaren krijg je een schatting van het subsidiebedrag. Om een juiste schatting te geven, is het belangrijk dat je weet welke maatregelen je gaat uitvoeren. Ook is het belangrijk dat je de rekentool volledig invult.

Je aanvraag voorbereiden

Heb je inmiddels gecheckt of je voldoet aan alle voorwaardes voor de regeling? Dan is het tijd om daadwerkelijke stappen te ondernemen. Allereerst is het belangrijk om een warmtepomp of zonneboiler nieuw aan te schaffen. Denk er daarnaast aan dat deze geïnstalleerd moet worden door een erkend installateur. Zodra je dat allemaal geregeld hebt kan je de aanvraag indienen, zorg daarbij wel voor een aankoop én betaalbewijs.

Je aanvraag indienen

Zodra je alle bovenstaande zaken hebt geregeld, is het tijd om je aanvraag daadwerkelijk in te dienen. De aanvraag van de subsidie moet binnen 24 maanden na de installatie gedaan worden. De toekenning van de subsidie volgt in de meeste gevallen binnen 8 weken. Daarna zal het bedrag 1 week na de toekenning worden overgemaakt.

Warmtepompen en zonneboilers van Nefit Bosch

Heb jij nog geen keuze kunnen maken over welke warmtepomp of zonneboiler jij wilt aanschaffen? Vraag dan vrijblijvend advies aan of vind een installateur bij jou in de buurt.