De energie van … Otis Kouwenhoven

Decorative brandbar

04-02-2019

De energie van … Otis Kouwenhoven

Tijdens de Installatie Vakbeurs 2018 in Hardenberg hebben organisatie Livingstone en Nefit een samenwerkingsovereenkomst getekend voor drie jaar. Nefit sprak met Otis Kouwenhoven, Installatieontwerper bij Livingstone, over wie Livingstone is en over de samenwerking met Nefit.

Livingstone ontwerpt luxe villa’s voor particuliere opdrachtgevers. Dit doen ze vanaf de eerste bouwschets tot aan een compleet uitvoerbaar bouwplan. De persoonlijke wensen van de klant zijn het uitgangspunt. Livingstone ontzorgt hen in alle fasen en neemt de praktische zaken uit handen, waaronder de aanvraag van vergunningen en aansluitingen. De klant focust zich op alle leuke aspecten: het ontwerp en de inrichting van zijn droomvilla. Ook daarin heeft Livingstone een meedenkede en adviserende rol.

Gasloos en duurzaam

In de nieuwbouw is gasloos bouwen de norm en een duurzame installatie wordt voor steeds meer mensen vanzelfsprekend. Als basisinstallatie biedt Livingstone de Nefit EnviLine all-electric warmtepomp in combinatie met vloerverwarming op alle verdiepingen. Desgewenst met PV-panelen voor de duurzame opwekking van electriciteit. De Nefit EnviLine is een betrouwbare kwaliteitsoplossing die in veel verschillende varianten verkrijgbaar is. “Daarmee kunnen wij altijd maatwerk leveren” vult Kouwenhoven aan. De warmtepomp heeft de toekomst en zal ongetwijfeld doorontwikkeld worden qua technologie, toepassingsmogelijkheden, compactheid en volumereductie.

Duidelijk en reëel advies

De ontwikkeling op het gebied van duurzame installaties gaat snel, er gebeurt veel. Juist daarom vindt Livingstone het belangrijk om klanten compleet en duidelijk voor te lichten over de mogelijkheden op installatiegebied. “Een installatie moet passen bij je comfortwensen, je duurzame ambities en je budget” vindt Kouwenhoven. De een gaat daar ook verder in dan de ander. Er zijn klanten die vol voor duurzaam gaan. In dat geval ontwerpt Livingstone woningen met hogere isolatiewaardes, een aardwarmtepomp en een flink PV-installatie. Ook recycling van regenwater behoort dan tot de mogelijkheden.

Otis Kouwenhoven

De energie van...