Nefit EcomLine cv-ketel

Decorative brandbar
2 2 12 Excellent HRC 22 30 V man instal HR

Nefit EcomLine

Is je bijna onverwoestbare cv-ketel toe aan vervanging?

01-01-2019

Zoek je een goede opvolger voor jouw Nefit EcomLine cv-ketel?

We helpen je met je beste keuze

Nefit heeft een nieuwe generatie cv-ketels die is ontworpen als beste vervanger van je vertrouwde EcomLine HR-ketel.

Natuurlijk zijn er online veel aanbieders die beweren de ideale vervanger te hebben. En nog goedkoper ook. Maar waarom zou je na al die jaren betrouwbaar comfort een risico nemen met een minder vetrouwd merk? Het vervangen van jouw Nefit EcomLine kun je het best overlaten aan de erkende Nefit installateur. Zo voorkom je teleurstellingen met een toestel dat achteraf niet het comfort en de betrouwbaarheid blijkt te bieden dat je gewend bent.

De Nefit EcomLine is een van de bekendste cv-ketels vanwege zijn uitmuntende prestaties. De betrouwbaarheid en het comfort van de EcomLine cv-ketels staan nog steeds hoog aangeschreven bij installateurs in Nederland. Ze blinken uit in duurzaamheid, maar inmiddels zijn veel EcomLines toe aan vervanging.

Gelukkig is er een heel nieuwe generatie Nefit-toestellen. Dezelfde hoge prestaties, maar veel zuiniger met energie dan de toestellen van 15 jaar geleden. Hierdoor ga je er in je portemonnee op vooruit en hou je je vertrouwde comfort.

Benieuwd welke cv-ketel bij jouw situatie past?

De Nefit EcomLine HR-ketel

EcomLine was de populairste HR-ketel en heeft sinds 1995 honderdduizenden woningen voorzien van warmte en warm water. De EcomLine HR-ketel resulteerde in een grotere energiebesparing en minder waterverspilling ten opzichte van de traditionele cv-ketel. Ook overtrof de levensduur van de Nefit EcomLine met ongeveer 15 jaar en (veel) langer langer de meeste cv-ketels. Het was niet voor niets de meest verkochte cv-ketel in Nederland. In 2012 verliet de laatste Nefit EcomLine HR-ketel de fabriek in Deventer. De opvolgers van de EcomLine zijn Nefit TrendLine, Nefit ProLine NxT en Nefit 9000i.

Moduleren
Toen de EcomLine HR-ketel werd uitgebracht, was dit een vernieuwing die de benchmark werd binnen de branche. In oudere modellen was vaak het geval dat wanneer de juiste temperatuur was bereikt, de verwarmingsketel stopte, waardoor de temperatuur weer omlaag ging. Vervolgens ging de ketel weer aan en de temperatuur weer omhoog. Dit proces herhaalde zich constant, wat niet heel efficiënt was.

De EcomLine moduleerde voor het eerst op ruimtetemperatuur. Wat betekent dat de de ketel wordt aangestuurd op de gevoelstemperatuur in plaats van de temperatuur van het water in het cv-circuit. Dat zorgt voor meer comfort, omdat de temperatuur in de woning constant blijft, en grotere efficiëntie.

Nefit EcomLine vervangen

Er zijn nog talloze EcomLine cv-ketels die dagelijks zorgen voor warme huizen. Een deel van deze toestellen is ouder dan 15 jaar. Misschien ook die van jou. Voor een cv-ketel is 15 jaar behoorlijk oud. Dit kan betekenen dat je moet gaan nadenken over vervanging van jouw EcomLine HR-ketel. Aangezien dit model helaas niet meer wordt verkocht, is het van belang om over te gaan op een nieuwer en nog duurzamer model. EcomLine was destijds een hele efficiënte ketel, maar de nieuwste generatie is nog een stuk zuiniger met energie. Afhankelijk van het type en het gebruik, kan dat een paar honderd euro per jaar schelen.

De juiste keuze voor de toekomst
Het is van belang de juiste keuze te maken. Zo kunnen in 15 jaar jouw behoeften en wensen zijn veranderd. Misschien heb je je huis verbouwd of heb je minder warm water nodig dan eerder omdat de kinderen inmiddels uit huis zijn. En misschien overweeg je je verwarming te verduurzamen met het oog op de steeds verder stijgende gasprijs of het klimaat. Hierbij kunnen wij je uiteraard helpen.

Nefit Bosch werkt samen met de beste installateurs van Nederland. Er is altijd een installateur bij jou in de buurt die je persoonlijk advies kan geven en je helpt met de ideale vervanger voor jouw HR-ketel.

Alternatieven voor de EcomLine

Ter vervanging voor de EcomLine zijn er verschillende cv-ketels waar je uit kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor de TrendLine II met of zonder AquaPower voor extra warmwatercomfort. Deze HR-ketel is een van de stilste ketels, beschikt over zelflerende software voor comfort en besparing en heeft daarnaast een zeer hoog rendement. Vergeleken met een toestel van 15 jaar oud kun je afhankelijk van je huidige verbruik en de gasprijs tot bijna 300 euro aan energiekosten besparen.

Nog meer gas besparen
Wil je jouw verwarming verduurzamen? Dan kun je kiezen voor een combinatie van een nieuwe HR-ketel en een warmtepomp. Deze hybride oplossing biedt veel voordelen: je verbruikt gauw zo’n 60% minder gas, maar je houdt de voordelen van je HR-ketel. Wil je helemaal aardgasvrij leven? Dan is een all-electric warmtepomp een optie. Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig voor je verwarming en warme water. Een andere gasloze oplossing kan zijn een combinatie van een warmtepomp, zonneboiler of een andere duurzame warmteopwekker gecombineerd met een Tronic 3500 elektrische ketel als back-up, eventueel met een aparte boiler voor warmwater.

Geen verrassingen
Welke HR-ketel je ook kiest als vervanging voor je Nefit EcomLine, als je een nieuw toestel kiest van Nefit Bosch weet je zeker dat je het best passende toestel hebt. Je komst niet voor verrassingen of extra kosten te staan. Je installateur kan dat beamen. Samen met jou kan hij de juiste vervanging voor je oude verwarmingsketel kiezen en zorgen dat jouw huis comfortabel en energiebesparend verwarmd blijft.

De nieuwste generatie van Nefit Bosch
Kenmerken

Een-op-een vervangen zonder verrassingen

Snel het juiste toestel: online advies

Wil je snel kijken welk toestel ideaal is voor je huidige situatie? In een paar stappen je beste keuze. Je krijgt direct een online offerte, inclusief installatie. Helemaal vrijblijvend natuurlijk. Koop of huur je nieuwe toestel rechtstreeks bij Nefit Bosch of via je vertrouwde installateur.

dealer locator image

Je beste keuze en offerte

Direct online cv-keteladvies