Een van de meestverkochte cv-ketels van dit moment

Decorative brandbar

27-05-2024

Een van de meestverkochte cv-ketels van dit moment

Nefit ProLine NxT

Met alle aandacht voor warmtepompen zouden we bijna vergeten dat de cv-ketel nog steeds een dominante plek inneemt in de Nederlandse verwarmingsmarkt. In de eerste helft van 2024 was zelfs sprake van een sterke toename van het aantal verkochte cv-ketels. Een van de best verkochte toestellen dit jaar is de Nefit ProLine NxT. Niet voor niets, want de ProLine-serie van Nefit Bosch kent een bewezen concept. Sinds de introductie zijn er van dit toestel bijna een miljoen geplaatst. Wat is het geheim van het succes van de meestverkochte ketel van Nefit Bosch?

Kleinste ketel

Voor de gebruiker zijn de voordelen van ProLine NxT duidelijk: een betrouwbare cv-ketel van een A-merk met een goede prijs-prestatieverhouding. Net iets beter dan vergelijkbare toestellen. Maar hoe zit het met de installateur? Een van de belangrijkste redenen waarom installateurs kiezen voor ProLine NxT is het simpele feit dat hij vrijwel overal past. Het toestel is met slechts 58 x 35 x 28 cm niet alleen de kleinste in zijn soort, maar hij is ook lichter dan de meeste andere ketels (19 of 22 kg). Deze combinatie maakt het toestel gemakkelijk te hanteren en overal te plaatsen.


Betrouwbaar

Een tweede reden is dat het toestel het qua betrouwbaarheid en onderhoudsgemak op veel punten van andere toestellen wint. ProLine NxT is een vaste waarde in de markt: iedereen kent het en de meeste installateurs kunnen lezen en schrijven met deze ketel. Monteurs ervaren het toestel als makkelijk te onderhouden. De uitstekende staat van dienst als het gaat om bedrijfszekerheid draagt ook bij aan de reputatie van ProLine NxT. De extra beveiligingen die Nefit Bosch in het ontwerp heeft ingebouwd bewijzen al jaren hun meerwaarde.

OpenTherm

Een ander voordeel van ProLine NxT is dat het toestel, in tegenstelling tot de meeste andere cv-ketels van Nefit Bosch, werkt met het OpenTherm protocol. Hierdoor kan hij rechtstreeks worden aangesloten op externe regelingen. Dat kan vooral bij projecten een voordeel zijn, bijvoorbeeld wanneer de aanwezige thermostaten niet worden vervangen.

Hoogbouw

Nog een sterk punt: ProLine NxT is zondermeer het ideale toestel voor hoogbouw. Het is gecertificeerd voor toepassing in CLV-systemen. Het toestel is standaard voorzien van een geïntegreerde terugslagklep, die het terugstromen van rookgassen voorkomt. Dat is niet alleen de veiligste oplossing, het bespaart installateurs ook veel tijd, omdat het aanbrengen van een klep in het rookgasafvoerkanaal niet nodig is.


Lees ook: Concentrisch CLV overdruksysteem en Nefit Proline NxT ideale combinatie

Tijdsbesparing

Als het gaat om tijdsbesparing ontdekken steeds meer installateurs de voordelen van prefab. Daarom biedt Nefit Bosch voor ProLine NxT een standaard montageframe. Dit frame is af fabriek voorzien van alle benodigde aansluitingen en koppelingen en kan eenvoudig aan de muur worden bevestigd. Vervolgens kan de ProLine NxT hier snel en eenvoudig op worden geplaatst en plug-and-play worden aangesloten. Los van de tijdwinst, zijn er minder monteurs nodig voor een project, waardoor ervaren medewerkers elders in gezet kunnen worden.

Plug-and-play

Hajnadi Installatietechniek uit Kerkrade kreeg opdracht om 60 cv-ketels te vervangen in een appartementencomplex met collectieve rookgasafvoer en luchttoevoer. Er werd bewust gekozen voor ProLine NxT als gecertificeerde en meest veilige optie, in combinatie met het tijdbesparende prefab montageframe. .

‘Het grote voordeel is dat onze monteurs niet steeds onder de hr-ketel hoeven te duiken om alle aansluitingen te maken. Zeker in krappe installatieruimtes biedt dat samen met een compacte ketel als deze dus voordelen.’ zegt projectleider Jos Voorst van Hajnadi. ‘Geen losse koppelingen, kraantjes enzovoort die je los mee de woning in moet nemen en nog moet aansluiten. En dat is een plus, want minimale bewonersoverlast is wat je als installatiebedrijf en als opdrachtgever wilt.’


Lees ook: Installatiegemak voor monteurs dankzij Prefab ketelframe

Nefit ProLine NxT HR-combiketels

ProLine NxT is er in drie varianten: CW3, CW4 (24 kW) en CW5 (30 kW). Alle drie zijn ze voorzien van een volledig modulerende, energiezuinige pomp. Deze werkt nooit harder dan nodig en is bovendien tot 75% zuiniger met elektriciteit dan conventionele pompen.


Voorbereid op ander gas

Het unieke Multigasblok kan elke gaswijziging aan. Zelfs bijmengen van biogas is mogelijk. Met deze cv-ketel ben je dus op alles voorbereid. Het nieuwe gasblok is bovendien 50% zuiniger met energie van zijn voorgangers.


Klaar voor hybride

Met een ProLine NxT cv-toestel ben je voorbereid op hybride verwarmen. Hiermee kan het gasverbruik tot 80% omlaag. Achteraf uitbreiden met een hybride warmtepomp kan heel eenvoudig. Met de hybride warmtepompen van Nefit Bosch wordt altijd automatisch de meest economische energiebron gekozen dankzij de intelligente communicatie tussen de cv-ketel, de warmtepomp en de kamerthermostaat.

Slimme app

ProLine NxT kan worden bediend via de EasyControl app bij gebruik van de Bosch EasyControl thermostaat (i.c.m. de EasyControl Adapter). Handig functies voor gebruikers zijn: het op afstand bedienen van de verwarming, handige meldingen, zoals onderhoud nodig of bijvullen nodig, en inzicht in het verbruik.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch