Spanning, stroom en weerstand. Wat meet ik nu?

Decorative brandbar

03-10-2019

Spanning, stroom en weerstand. Wat meet ik nu? Pro

Bij service en onderhoud van cv-ketels en warmtepompen wordt basiskennis van elektrotechniek steeds belangrijker. Door gebruik te maken van een multimeter kan snel en vakkundig een diagnose worden gesteld. Nefit Bosch sprak met Technisch trainer Erik Stokman over zijn nieuwe training.

Behoefte aan meer kennis

“Als Technisch trainer merk ik dat er bij de cursisten vaak behoefte is aan meer basiskennis over de elektrotechniek. Dat komt onder andere door de groei van de warmtepompmarkt. Die handschoen pak ik graag op. Daarom zijn we gestart met een nieuwe training voor onze partners.”

Eéndaagse training

“Via onze Nefit Bosch Academy bieden wij deze nieuwe training ‘Elektrisch meten’ aan. Tijdens deze ééndaagse training leer ik de deelnemers naast de basiskennis elektrotechniek ook met een multimeter elektrische stroom, spanning en weerstand te meten. En natuurlijk gaan we niet alleen meten aan standaard elektrische schakelingen, maar maken ook de vertaalslag naar elektrische metingen aan cv-ketels en warmtepompen.”

Multimeter aanschaffen

Wil je een multimeter aanschaffen en neem je ook deel aan de training? Dan kan je via Nefit Bosch tegen aantrekkelijke voorwaarden een uitgebreide Testo Multimeterset aanschaffen.

Ga direct naar de Nefit Bosch Academy

Erik Stokman

Producttrainer bij Nefit Bosch