Energielabel: wat zegt het?

Decorative brandbar
  • Home
  • informatie

  • Energielabel

Header Energielabel 1600x900

Energielabel

Waar vind je het en waarom is het belangrijk?

Energielabels voor verwarming

Hoe energiezuinig woon en leef je? De energielabels van onder andere je woning en je (huishoudelijke) apparaten zeggen veel. Voor cv-ketels, boilers, geisers en warmtepompen gelden Europese minimumeisen voor energieprestaties: de ErP-richtlijn. Die houdt onder andere in dat je apparaat 20% minder energie verbruiken.

Waarom is het energielabel belangrijk?

Hoe zuiniger, des te milieuvriendelijker. Dit is op termijn ook prettig voor je portemonnee. Via de energielabels kun je de energieprestaties van verschillende apparaten met elkaar vergelijken. Zo zie je eenvoudig het verschil tussen ketels onderling, maar bijvoorbeeld ook tussen een hr-ketel en een warmtepomp.

Energielabel van je cv-ketel of warmtepomp

Het label op je cv-ketel of warmtepomp kan meerdere pictogrammen hebben:

  • Een radiatortje voor verwarming
  • Een kraantje voor warm water
Vanaf 26 september 2019 is A+++ het hoogst haalbare voor verwarming en verdwijnen klassen E, F en G. Voor warm water is dan het hoogst haalbare A+ en verdwijnt klasse G. Daarnaast lees je onder andere informatie over het geluidsniveau en de warmteafgifte in kilowatt.

Waar vind je het energielabel?

  • Koop je een cv-ketel en/of warmtepomp? Dan leveren we het energielabel er als een losse sticker bij
  • De energiespecificaties vind je in de bijgeleverde documentatie
  • Het energielabel en de bijbehorende energiespecificaties kun je ook altijd nalezen op de productpagina's
Energielabel op maat

Wij zorgen er uiteraard voor dat al onze cv-ketels, warmtepompen en zonneboilers de juiste energielabels hebben. Kies je bijvoorbeeld voor een cv-ketel en een thermostaat van Nefit? Of voor een cv-ketel met warmtepomp (en zonneboiler)? Dan zorgt je Nefit Dealer of installateur voor een 'pakketlabel'. In je offerte lees je de energiespecificaties van de combinatie. Ook ontvang je een fiche met deze informatie.