170 Warmtepompspecialisten bijeen in Deventer

Decorative brandbar

08-07-2019

170 Warmtepompspecialisten bijeen in Deventer Pro

Zo’n 170 installateurs, adviseurs, aannemers en vertegenwoordigers van woningcorporaties uit heel Nederland waren op dinsdag 2 juli te gast op de eerste Warmtepompspecialisten Campus in Deventer. Nefit Bosch organiseerde dit evenement in het vernieuwde Experience Center om partners bij te praten over relevante ontwikkelingen, kennis te delen en in te zoomen op onderwerpen die bij de reguliere trainingen vaak niet aan bod komen. Voor zowel de deelnemers, als de organisatoren was het een bijzonder geslaagde middag. Gezien het animo voor dit evenement en de enthousiaste reacties is Nefit Bosch van plan vaker bijeenkomsten voor warmtepompspecialisten te organiseren.

Up-to-date blijven

Vorig jaar werden in Nederland 36.000 warmtepompen verkocht. Bij Nefit Bosch verdubbelde de omzet in warmtepompen: een markt die snel groeit en waarin veel verandert. Niet in de laatste plaats door de politieke keuzes die momenteel worden gemaakt. De energietransitie is een niet te vermijden onderwerp en up-to-date blijven een must voor elke installateur die vooruitkijkt. Tijdens de Campus, exclusief voor Nefit Warmtepompspecialisten werden de ontwikkelingen vanuit verschillende invalshoeken belicht.

Praktische tips

Na de plenaire presentatie konden de deelnemers kiezen uit 15 verschillende informatiesessies. Die gingen onder andere over nieuwe ontwikkelingen bij Nefit Bosch, zoals grondgebonden warmtepompen in relatie tot BENG, Internet of Things en Energiemanagementsystemen. De praktische presentaties met installatie- en inregeltips en de verschillende praktijkcases werden door veel deelnemers gewaardeerd.

Actualiteit

Natuurlijk kwam ook de actualiteit aan bod in een presentatie over de implicaties van het definitieve Klimaatakkoord. In de discussie over gasloos verwarmen, kwam de zin en onzin van elektrische cv-ketels aan de orde. Een ander onderwerp dat op veel belangstelling kon rekenen was de geluidsnormering bij warmtepompen die er volgend jaar aan komt en die installateurs en fabrikanten de nodige hoofdbrekens bezorgt.

Waterstof

Een andere veelbezochte presentatie ging over de ontwikkelingen op het gebied van waterstoftechnologie. In de energietransitie biedt waterstof in de ogen van Nefit Bosch veel kansen, zeker in combinatie met hybride warmtepompen. Commercieel Directeur Jan Rijnen onderstreepte dit nog maar eens: ‘’De komende jaren investeren wij 100 miljoen extra in warmtepomptechnologie. Maar ook waterstof is een belangrijke pijler binnen onze R&D.’’

Nuttige en leerzame middag

De middag werd afgesloten met een barbecue waarbij uitgebreid werd nagepraat en ook onderling ervaringen werden uitgewisseld. ‘’Ik heb een mooie, nuttige, leerzame middag gehad!’’ aldus een van de deelnemende installateurs.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch