EasyControl ook voor warmtepompen

Decorative brandbar

07-03-2023

EasyControl: ook voor luchtwarmtepompen

EasyControl, de slimme thermostaat van Nefit Bosch, is ook toe te passen voor Nefit Bosch luchtwarmtepompen. Zowel Nefit EnviLine, als Bosch Compress 3400i luchtwarmtepompen - hybride en all-electric - kunnen nu met EasyControl worden aangestuurd. Elke met het internet verbonden EasyControl is hiervoor met een automatische update (firmware versie 4.0, app versie 4.2.2 of hoger) geschikt gemaakt.

Voordelen warmtepomp met EasyControl

 • Via de app kun je je warmtepomp eenvoudig op afstand bedienen
 • Via de app kun je voor elk vertek afzonderlijk de temperatuur regelen. Hiervoor heb je ook de slimme radiatorkranen van Bosch nodig.
 • In de app zie je het stroomverbruik van je warmtepomp en kun je verschillende jaren vergelijken
 • In de app kun je super eenvoudig een klokprogramma instellen voor de warmtepomp
 • Via de app ontvang je direct bericht bij een storing
 • Via EasyControl kan je installateur je warmtepomp en de prestaties op afstand monitoren
 • Via de app kun je de warmtepomp je woning ook laten koelen (hiervoor is vloerverwarming vereist).

Bekijk alle voordelen van de slimme EasyControl thermostaat van Nefit Bosch

Automatische updates

Nog een voordeel van EasyControl: als er nieuwe mogelijkheden bij komen, krijgt je EasyControl thermostaat een automatische update, zodat je er direct van profiteert.

Voor de professional Pro

De Nefit EnviLine luchtwarmtepompen konden tot nu toe alleen aange­stuurd worden met de ModuLine 1010H, de meest eenvoudige thermostaat uit ons programma. Voor Bosch Compress 3400i AWS was de CR 10 H thermostaat de enige optie. Met de nieuwe firmware update (versie 4.0) en app update (versie 4.2.2) kunnen beide warmtepompen ook met de slimme EasyControl thermostaat worden aangestuurd.

Hoe werkt het

 • De EasyControl thermostaat wordt de afstands­bediening van de gebruikersinterface HMC3x0 of HPC4x0, de controlunits die - vanuit de binnenunit - de buitenunit aansturen.
 • Per verwarmingscircuit (HC) kan één EasyControl toege­past worden.
 • Bij inbedrijfname van de EasyControl moet op het display van de EasyControl het verwarmings­circuit (HC1-4) gekozen worden.
 • Elk verwarmings­circuit werkt met een eigen afstandsbediening.
 • Indien 2 of meer (max. 4) verwarmingscircuits zijn geïnstalleerd, kunnen alleen beschikbare verwarmingscircuits geselec­teerd worden op de EasyControl.

Accessoires

Welke accessoires zijn wanneer nodig? Het document EasyControl praktische informatie legt dit per toepassingsgebied duidelijk uit. Kijk voor meer productinformatie ook op de microsite bosch-easycontrol.com

Beheer op afstand via HomeCom Pro

De EasyControl thermostaat kan op afstand gemonitord worden via het webortal voor installateurs HomeCom Pro. U kunt via HomeCom Pro een EasyControl-gebruiker uitnodigen. Een gebruiker kan ook zelf een verzoek voor beheer op afstand bij u indienen via de EasyControl app. Veel installateurs vinden HomeCom Pro een handige tool om te monitoren of de warmtepomp op de juiste wijze functioneert.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch