Groei verkoop slimme thermostaat

Decorative brandbar
119 Living Room Easy Control 1 1600x900

Grote groei verkoop slimme thermostaat

Kwart huishoudens heeft er eentje

02-12-2022

Grote groei verkoop slimme thermostaat: kwart huishoudens heeft er eentje

Het aantal Nederlanders met een slimme thermostaat is dit jaar met 32 procent gestegen. Een kwart van de huishoudens heeft nu zo'n apparaat. Vorig jaar was dat nog 19 procent.

In totaal zijn er twee miljoen slimme thermostaten in Nederland, meldt Multiscope, dat bijna vijfduizend Nederlanders ondervroeg. Van alle koopwoningen is 28 procent voorzien van een slimme thermostaat, bij huurhuizen is dat 16 procent.

Voor 68 procent van de Nederlanders was besparen op de energierekening de belangrijkste reden om een slimme thermostaat te kopen. Ook noemt 45 procent meer inzicht in het energiegebruik als motivatie, waarbij opvalt dat meer vrouwen (61 procent) dan mannen (36 procent) dit belangrijk vinden. Verder worden 'gemak' en 'controle' vaak genoemd als redenen voor de aanschaf van een slimme thermostaat.

Bron: www.rtlnieuws.nl

Automatisch minder energie verbruiken?

Met een slimme thermostaat voorkomt onnodig verwarmen. De EasyControl heeft eengeïntegreerde aanwezigheidsdetectie. Hierdoor kan jouw energieverbruik aanzienlijk lager uit komen, automatisch! Bovendien is in combinatie met Nefit HR-ketels een energielabel A+ mogelijk.

Elk vertrek afzonderlijk geregeld

Je kunt ook kiezen voor een thermostaat waarmee je de temperatuur per kamer kunt regelen. Zo voorkom je dat de verwarming aan staat in ruimten waar dat niet nodig is. In combinatie met de nieuwe slimme radiatorkranen van Bosch maakt de EasyControl thermostaat het mogelijk om de temperatuur in verschillende vertrekken afzonderlijk te regelen.