Nefit Bosch en Kemkens intensiveren samenwerking

Decorative brandbar
DSC8527 ondertekenen contract LR

13-05-2024

Nefit Bosch en Kemkens intensiveren samenwerking

Producent Nefit Bosch en installatiebedrijf Kemkens B.V. hebben een verklaring getekend waarin ze verdergaande samenwerking als ketenpartners nastreven. Op woensdag 8 mei jl. werd de intentieverklaring in het Kemkens Kenniscentrum in Oss ondertekend door Joep Kemkens en Twan van Grinsven van Kemkens en Gerd Vrieling en Rik Visscher van Nefit Bosch. De twee bedrijven, die al jaren samenwerken bij projectmatige installatie, service en onderhoud van cv-ketels en warmtepompen willen hun samenwerking uitbouwen om zo gezamenlijke een bijdrage te leveren aan de schaalbaarheid en betaalbaarheid van de energietransitie in Nederland.

Zowel Kemkens, als Nefit Bosch verwachten dat de vraag naar warmtepompen na de tijdelijke terugval weer zal aantrekken. ‘’Met name als het gaat om het grote aantal hybride installaties dat we willen realiseren, zullen we als fabrikanten en technisch dienstverleners de handen ineen moeten slaan,’’ aldus algemeen directeur Gerd Vrieling van Nefit Bosch. De aspecten van de intensieve samenwerking betreffen procesoptimalisaties, het verlagen van de Total Cost of Ownership (TCO) en structurele informatie-uitwisseling. Door de samenwerking ontstaan er kortere leercirkels die de betaalbaarheid en opschaalbaarheid van duurzame producten versnellen.

Over Kemkens

Sinds 1857 is Kemkens uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van warmte en comfort. Cv-ketels, ventilatie, airco’s, warmtepompen, zonnepanelen en isolatie. Met 7 vestigingen en ruim 600.000 klanten, omvat het werkgebied de regio Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland.

Over Nefit Bosch

Wereldwijd is de Bosch Groep een toonaangevend technologiebedrijf met 428.000 medewerkers en een omzet van 91,6 miljard euro (2023). De merken Bosch en Nefit zijn sinds 2004 aan elkaar verbonden. In Nederland biedt Nefit Bosch een van de breedste programma’s aan duurzame oplossingen voor o.a. verwarming, koeling en warm water.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch