Nefit Bosch plant 15 bomen voor elke HR-ketel

Decorative brandbar
Trees From Below

CO2-neutraal verwarmen

met een gasketel

09-09-2020

Nefit Bosch plant 15 bomen voor elke HR-ketel

CO2-neutraal verwarmen met een gasketel

Nefit Bosch introduceert een CO2-compensatieprogramma voor zijn gasketels. Consumenten die dit najaar een HR-ketel aanschaffen of huren, kunnen de CO2-uitstoot laten compenseren. Daarnaast biedt Nefit Bosch bij alle HR-ketels, warmtepompen en zonneboilersystemen een financieel voordeel dat kan oplopen tot 375 euro. De actie, die loopt van 15 september tot en met 31 december 2020, maakt het mogelijk om ook met een gasketel CO2-neutraal te verwarmen. Nefit Bosch is de eerste verwarmingsproducent in Nederland die gebruikers deze mogelijkheid biedt. Ook internationaal zijn er grote ambities: moederbedrijf Bosch ligt op koers om nog dit jaar, als eerste industriële onderneming, wereldwijd CO2-neutraal te werken.

Cv-ketel blijft dominant

Het afgelopen jaar werd een recordaantal cv-ketels verkocht: 450 duizend, bijna 5 procent meer dan in het jaar ervoor. In 2030 wil Nederland 49 procent minder CO2 uitstoten dan in 1990. Warmtepompen zijn onmisbaar om dit doel te halen. ‘Wij hebben alle oplossingen in huis om elektrisch of hybride te verwarmen. Maar voor veel consumenten is een warmtepomp gewoon nog een stap te ver,’ constateert Jan Blom van Nefit Bosch, ‘Ook de grote groep die bij vervanging kiest voor een cv-ketel willen we de mogelijkheid bieden CO2-neutraal te verwarmen.’ Want hoe energie-efficiënt de nieuwe generatie HR-ketels ook is, bij het stoken op gas komt CO2 vrij: gemiddeld zo’n 2.500 tot 3.000 kg per huishouden per jaar.

Bomen voor ketels

CO2 is een van de veroorzakers van de opwarming van de aarde, net als ontbossing. Het terugdringen van CO2 is noodzakelijk om onze aarde ook in de toekomst leefbaar te houden. Het planten van nieuw bos is een effectieve manier om dit te realiseren. Nefit Bosch biedt consumenten die kiezen voor een HR-ketel daarom de mogelijkheid de CO2-uitstoot laten compenseren door het jaarlijks planten van bomen. Een boom kan, afhankelijk van de variabelen, in totaal zo’n 200 kg CO2 opnemen.

Natuurherstel in Nederland

Voor elke deelnemer laat Nefit Bosch gemiddeld 15 bomen planten om de CO2 van de HR-ketel weer uit de lucht te halen. Dat gebeurt op plekken in Europa waar het hard nodig is, zoals door ontbossing getroffen gebieden in Spanje. Daarnaast gaat het om natuurherstel op verschillende plekken in Nederland. Het eerste jaar is voor rekening van Nefit Bosch. Consumenten hebben de mogelijkheid de compensatie jaarlijks te verlengen. ‘Iedereen kan volgen wat we doen en wat het oplevert,’ zegt Jan Rijnen van Nefit Bosch ‘Het online dashboard van onze partner Land Life Company biedt precies de transparantie die wij nodig vinden bij CO2-compensatie.’ Nefit Bosch kijkt ook naar de mogelijkheden om de CO2-compensatie in de toekomst een permanent karakter te geven.

Tot 375 euro retour

Een energiebesparende HR-ketel kan een eerste stap zijn naar verdere verduurzaming van een woning. De ketel kan later altijd worden uitgebreid met een hybride warmtepomp. Naast CO2-compensatie ontvangen deelnemers €75,- retour bij een nieuwe Nefit HR-ketel. Voor een gasloze oplossing, een elektrische warmtepomp of een zonneboiler, is dat € 150,-. Het totale voordeel kan voor een hybride systeem met zonne-energie oplopen tot € 375,-.

Recycling oude ketels

Oude cv-ketels die worden afgedankt, kunnen voor 90% worden gerecycled. Installateurs kunnen hiervoor het hele jaar kosteloos gebruikmaken van de vorig jaar geïntroduceerde Recycle Service van Nefit Bosch.

Meer informatie: www.nefit-bosch.nl/actie

Meer informatie voor Nefit Bosch Partners: www.nefit-bosch.nl/najaar


Het beeldmateriaal bij dit nieuwsbericht mag vrij worden gebruikt onder vermelding van de bron (Nefit Bosch).

Over

Over Land Life Company en Staatsbosbeheer
Nefit Bosch werkt in het CO2-compensatieprogramma samen met Land Life Company en Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer is als het ‘groene nutsbedrijf’ verantwoordelijk voor 273.000 hectare natuur in Nederland. Landlife Company is een van de meest gerenommeerde organisaties op het gebied van herbebossing en natuurherstel. De Nederlandse organisatie plantte al meer dan een miljoen bomen in 25 landen. Land Life Company maakt gebruik van wetenschappelijke modellen om de CO2 vastlegging per boom over 40 jaar vast te stellen. Ze bewaakt continu de groei van de geplante bomen en hun CO2-afvang en maakt de resultaten van de projecten zichtbaar via de website landlifecompany.com.

Over Nefit en Bosch
Nefit en Bosch zijn sinds 2004 aan elkaar verbonden. Bosch is sinds 1903 in Nederland aanwezig en telt hier momenteel ongeveer 3.300 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer. Wereldwijd is de Bosch Groep een toonaangevend technologiebedrijf in vier sectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. In 2019 had het bedrijf ongeveer 400.000 medewerkers en realiseerde het een omzet van 77,7 miljard euro.

In 2020 zullen de meer dan 400 vestigingen van Bosch overal ter wereld geen CO2-voetafdruk meer achterlaten. Bosch is de eerste grote industriële onderneming die deze ambitieuze doelstelling in iets meer dan een jaar tijd behaalt. De onderneming verhoogt gaandeweg het aandeel hernieuwbare energiebronnen. Onvermijdelijke CO2-emissies worden gecompenseerd. Daarnaast investeert het bedrijf een miljard euro in de energie-efficiëntie van zijn locaties. Lees meer.