Consumentenbond: de stilste, de grootste energiebesparing

Decorative brandbar
Nefit Bosch Compress 7400i sfeer donker

''De stilste, de grootste energiebesparing''

Nefit Bosch Compress 7400i hybride warmtepomp

06-01-2022

Consumentenbond test Beste warmtepomp 2021

In de Consumentenbondtest ''Beste warmtepomp'' (november 2021) komt de Compress 7400i 5 B van Nefit Bosch voor het tweede achtereenvolgende jaar naar voren als de ''stilste van alle geteste hybride warmtepompen''. Bovendien, zo luidt het oordeel van de testers, is met deze warmtepomp ''de grootste energiebesparing mogelijk''.

Twee jaar op rij de beste prestaties

''In een test warmtepompen bekeken we 6 hybride warmtepompen van bekende cv-ketelfabrikanten. Daarmee kun je tot €600 per jaar op je energierekening besparen. Er zijn flinke verschillen in kosten, besparingen en geluid.

De beste hybride warmtepomp
Welke warmtepomp voor jou het beste is, hangt af van je woning en stookgedrag. Ook het geluid en de mogelijkheden om de buitenunit te plaatsen spelen een rol. We kunnen dus geen beste warmtepomp aanwijzen, dat is afhankelijk van de omstandigheden.

Grootste besparing

Met de Bosch Compress 7400i 5 B, 5 kW monoblock is de grootste besparing op je energierekening mogelijk. Het is ook de stilste warmtepomp in onze test. ...''

Bron: Consumentenbond november 2020 en november 2021

Bosch Compress 7400i 5 B

De door De Consumentenbond geteste combinatie bestaat uit een Compress buitenunit en binnenunit. Hiervoor geldt de verhoogde subsidie.

De binnenunit, de Bosch Compress Hybrid 7000i AWS, is supercompact en licht. Beperkte ruimte is dus geen punt als je je cv-installatie wilt verduurzamen. Snel en eenvoudig aan te sluiten op vrijwel alle cv-ketels.

De Bosch Compress 7400i AW buitenunit is fraai vormgegeven en overtreft andere buitenunits bovendien qua energieprestaties. Ook is dit de stilste Monoblock buitenunit met maar 33 dB(A) op 3 meter afstand.

Hier hoor je hoe stil dat is