Vakmanschap: meer dan 100 jaar ervaring

Decorative brandbar
Header vakmanschap 1600x900

Vakmanschap

Met meer dan 100 jaar ervaring in Nederland en de veelzijdige expertise van onze wereldwijde organisatie hebben we alles in huis om jou de allerbeste producten en ondersteuning te bieden.

Made in Deventer...

Zo’n 500 vakspecialisten uit binnen- en buitenland. Ieder met zijn eigen expertise. Een bundeling van technologische kennis, marktkennis en pure praktijkervaring. Voeg daar de internationale knowhow van de Bosch Groep aan toe en je hebt alles voor de hoogste kwaliteit op het gebied van warmtetechnologie.

 • Research & development: bedenken en verbeteren

  Onderzoek, productontwikkeling, softwaredevelopment en verbetering van producten en techniek. Niks gebeurt zonder dat dit aansluit bij de wensen van onze klanten en installateurs. We maken optimaal gebruik van de specifieke kennis en ervaring van onze leveranciers van essentiële componenten, experts van de Bosch Groep, universiteiten, vakinstallateurs en onze collega’s van productie en assemblage. Samen werken we ideeën uit, waarna de eerste prototypes worden gemaakt.

 • Productie: kwaliteit voorop

  In onze productie- en assemblagehal vindt een slim samenspel van vakmensen, gereedschappen en software plaats. Hier worden de comfortabele en duurzame HR-ketels en andere oplossingen van absolute topkwaliteit vervaardigd die te allen tijde aan de strenge kwaliteitseisen van Bosch moeten voldoen. Pas als een toestel aan alle vereiste testwaarden voldoet, krijgt het een unieke informatiesticker die tracking en tracing op toestel- en componentniveau mogelijk maakt. Alleen nog verpakken en het toestel is klaar voor distributie via onze groothandelspartners.

 • Verkoop en service: klaar voor de toekomst

  We onderscheiden ons met een zeer uitgebreide advies - en serviceorganisatie. Betrouwbare dienstverlening, van oriëntatie tot en met het verhelpen van eventuele problemen. Daarnaast hebben we intensief contact met onder andere installateurs, adviseurs, groothandels, projectontwikkelaars en woningcorporaties. Hierdoor weten we wat er speelt in de markt en houden we onze innovatie op maat. Zodat we voor toekomst klaar zijn én blijven.

Meer dan 100 jaar ervaring...

Nefit is sinds de introductie van de allereerste Hoog Rendement cv-ketel in 1980 uitgegroeid tot het bekendste merk cv-ketels. De geschiedenis van het bedrijf gaat echter meer dan 100 jaar terug. Rond dezelfde tijd startte in Duitsland Robert Bosch zijn bedrijf, dat nu ca. 400.000 vakmensen telt.

 • 1897

  A.S.W. en de Fasto-geiser

  Aan het einde van de negentiende eeuw werd in Nijmegen de NV Automatic Screw-Works (A.S.W.) opgericht. Het bedrijf maakte nippels en gas- en waterkranen. De heer L. Stokvis werd er in 1916 commissaris en zijn aanwezigheid stimuleerde A.S.W. tot het maken van complexere producten. In 1932 kwam A.S.W. met de eerste Fasto-geiser, genoemd naar Mr. F.A. Stokvis, die de leiding had over de verkoop. A.S.W. kocht in 1967 een pand in het Drentse Buinen. Hier ging A.S.W. onder meer warmtewisselaars vertinnen en geisers monteren. Later werden er ook cv-ketels gemaakt. In 1979 kwamen er nieuwe aandeelhouders en zo kwam Nefit in beeld. De activiteiten werden voortgezet onder de naam Fasto B.V.

 • 1948

  Nefit en de eerste HR-ketel

  Nefit is in 1948 in Deventer ontstaan met Marshall-hulp. De naam Nefit komt van Nederlands-Amerikaanse Fittingfabriek. In 1965 werd het Amerikaanse bedrijf Crane eigenaar en werd een staande gietijzeren cv-ketel geïntroduceerd. In 1979 vond een management buy-out plaats en het bedrijf kreeg de naam Nefit terug. Naar aanleiding van de oliecrisis introduceerde Nefit in 1980 de eerste cv-ketel met Hoog Rendement, de Nefit Turbo. Als eerste fabrikant kreeg Nefit in 1981 het Giveg HR-keurmerk.

 • 1992

  Nefit Fasto

  In 1991 stelde de overheid een subsidieregeling voor HR-ketels in. Om zich op deze markt te concentreren, werden Nefit en Fasto in 1992 één bedrijf: Nefit Fasto B.V. In 1997 vierde Nefit Fasto het honderdjarig bestaan. In 1993 en 1994 werden de aandelen van Nefit Fasto verkocht aan Buderus Heiztechnik GmbH. Dankzij deze strategische alliantie steeg de export tot meer dan 50% van de totale omzet.

 • 2004

  Buderus en Bosch

  In 2004 werd Buderus overgenomen door de Robert Bosch Group. Hieruit ontstond het bedrijf Bosch Thermotechnik. Nefit maakt sindsdien deel uit van Bosch Thermotechnik. Door de reikwijdte van het internationale concern staat de HR-technologie van Nefit nu wereldwijd hoog aangeschreven en kan de thuismarkt worden bediend van een breed scala aan nieuwe, duurzame technologieën.

 • 2013

  Nefit Bosch en Bosch Thermotechniek B.V.

  De drie merken Nefit, Bosch en Buderus werden in 2013 samengebracht in Bosch Thermotechniek B.V., met Nefit Bosch als het leidende merk voor consumenten in Nederland, en Bosch als het internationale merk voor het marktsegment industrie en utiliteit.