Bosch op de internationale ISH beurs 2023

Decorative brandbar

Bosch op de internationale ISH beurs

Wernau - Op de ISH 2023, de belangrijkste internationale beurs voor water en energie in gebouwen, laat Bosch zien dat een klimaatvriendelijke woning mogelijk is met connected oplossingen van één aanbieder. En Bosch gaat nog een stap verder: producten zoals luchtreinigers, airconditioners, elektrische en waterverwarmers en apparaten van Bosch Smart Home, BSH (Bosch Siemens Hausgeräte), Bosch eBike Systems en Bosch Power Tools worden als geïntegreerde oplossingen aangeboden. Het Bosch @Home House combineert nieuwe technologieën op één plek om bezoekers een praktijkgerichte beleving te bieden van technologieën die het huis duurzamer, slimmer en gezonder. Het Bosch @Home House is te zien in hal 12, standnummer C68 op de ISH beurs van 13 tot en met 17 maart in Frankfurt am Main, Duitsland.

Bosch @Home House - verbonden met tal van slimme producten:

 • Bosch SmartHome Controller / Bosch Energy Manager
 • Bosch Power Meter
 • Bosch Power Charge 7000i wallbox
 • Bosch HomeCom Easy app
 • Bosch Compress 5800/6800i AW lucht/water-warmtepompen
 • Bosch Climate 5000M multi-split airconditioner
 • Bosch Aqua 8000i S waterontharder
 • Bosch Tronic 8500i elektrische warmwaterboiler
 • Bosch Air6000 luchtreiniger
 • Bosch Vent 3000D ventilatie-unit
 • Bosch Heat Infrared 4000 P verwarmingspanelen

Compress 5800/6800i AW en Bosch Energy Manager vormen een slim energie- en verwarmingscentrum

De Bosch Energy Manager vormt het hart van het Bosch @Home House dat op de ISH 2023 wordt gepresenteerd. Hij regelt de energiestroom van de nieuwe Compress 5800/6800i AW warmtepompen op een duurzame manier. De nieuwe warmtepomp is de stilste in zijn klasse en gebruikt het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan) in zowel nieuwe als bestaande gebouwen. De Bosch Energy Manager is als software geïntegreerd in de Bosch SmartHome Controller. In tegenstelling tot conventionele oplossingen die alleen het in- en uitschakelen van de warmtepomp regelen, beheert de Energy Manager de energietoevoer op intelligente wijze en modulerend. Hij start de warmtepomp zelfs wanneer er slechts een klein overschot is van het PV-systeem en benut de voordelen daarvan dus veel efficiënter dan andere oplossingen op de markt. Hierdoor kan de warmtepomp uitsluitend draaien op de intern opgewekte PV-stroom zonder gebruik te maken van het elektriciteitsnet. In combinatie met een warmtepomp, PV-systeem en energieopslagtank kunnen de elektriciteitskosten tot 60 procent worden verlaagd. Dankzij de Bosch Power Meter of de Fronius omvormer kan de Energy Manager worden gecombineerd met vrijwel alle gangbare fotovoltaïsche systemen en opslagtanks, waaronder de nieuwe Power Charge 7000i wallbox oplaadsysteem van Bosch dat in het tweede kwartaal van 2023 wordt gelanceerd; deze kan op intelligente en efficiënte wijze stroom onttrekken aan de Bosch Energy Manager om e-voertuigen met een vermogen tot 11 kW op te laden.

Slimme innovaties in het Bosch @Home House op ISH

Veel van de energiezuinige innovaties in het Bosch @Home House hebben één ding gemeen: ze kunnen eenvoudig worden aangestuurd met de Bosch HomeCom Easy app. De nieuwe Climate 5000M multi-split airconditioner maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de temperatuur in maximaal vijf binnenunits comfortabel te regelen terwijl men niet thuis is. Ook de nieuwe Aqua 8000i S waterontharder in het Bosch @Home House kan via de smartphone worden beheerd en aangestuurd. Hij beschermt tegen kalk en corrosie door betrouwbaar calcium en magnesium uit het water te filteren en te vervangen door natrium. En in de badkamer van het Bosch @Home Huis profiteren gebruikers van de slimme en connected functies die het uitgebreide assortiment nieuwe boilers biedt. De Tronic 8500i boiler bijvoorbeeld is een blikvanger in elke badkamer dankzij het stijlvolle glazen design.

Het volledig geëlektrificeerde huis wordt aangevuld met de Bosch Air6000 luchtreiniger en de Bosch Vent 3000D ventilatie-unit en met de Heat Infrared 4000 P verwarmingspanelen in metaal-, glas-, spiegel- of keramiekuitvoering, die zorgen voor frisse lucht en aangename warmte in gangen, slaapkamers of badkamers.

Huishoudelijke apparaten, tuin- en elektrisch gereedschap en e-bikes - alles geïntegreerd en verbonden

Ook producten uit vele andere Bosch divisies worden in het @Home House voorzien van duurzame energie. Daartoe behoren huishoudelijke apparaten zoals Cookit, ovens, kookplaten en stofzuigers van Bosch BSH, e-grasmaaiers van Bosch Power Tools en oplaadbare accu's van Bosch eBike Systems. Bosch Smart Home biedt bijvoorbeeld extra veiligheid voor je eigen huis met een buitencamera en een rookmelder. Het mooiste is dat veel verbruikers in huis via de Bosch Energy Manager de door het eigen PV-systeem opgewekte zonne-energie klimaatvriendelijk kunnen gebruiken. Dit helpt het energieverbruik te verminderen en de energie-efficiëntie in het hele huis te optimaliseren. Het Bosch @Home House laat zien dat een huis eenvoudiger en slimmer, duurzamer en comfortabeler kan zijn. Bosch partners profiteren van het feit dat ze een branche-overschrijdend portfolio van connected en klimaatvriendelijke oplossingen uit één hand kunnen bieden.