Nieuw: infraroodverwarming van Nefit Bosch

Decorative brandbar

Nieuw: infraroodverwarming van Nefit Bosch

Deventer, 6 februari 2024 – Nefit Bosch introduceert de infraroodpanelen van Bosch in Nederland. Door de focus op gasbesparing merken installateurs de toenemende aandacht naar efficiënte infraroodsystemen. Nefit Bosch speelt hierop in door infraroodverwarming toe te voegen aan het leveringsprogramma, naast warmtepompen, airconditioners en elektrische warmwatertoestellen. In het buitenland heeft Bosch Heat Infrared 4000P zich al ruimschoots bewezen als hoogwaardige en efficiënte verwarmingsoplossing. De infraroodpanelen van Nefit Bosch zijn binnenkort verkrijgbaar via de reguliere kanalen.

Heat Infrared 4000P

Bosch HI 4000P Infraroodpanelen zijn er in vijf verschillende vermogens van 300 tot 1000 Watt voor ruimtes van ca. 5 tot ca. 30 m². De panelen zijn er in vier uitvoeringen: metaal, glas, spiegel en keramiek, waardoor ze optisch goed in te passen zijn in vrijwel elk interieur. De infraroodpanelen kunnen worden bediend met de bijbehorende Infrarood Kamerthermostaat of met de Bosch C-IR 20, een geavanceerde inbouwregelaar voor meerdere panelen tot 3600 Watt gezamenlijk vermogen. De duurzame Bosch panelen zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en geschikt voor wand- en plafondmontage, zowel horizontaal, als verticaal. Ze zijn eenvoudig te installeren dankzij de geringe dikte en de meegeleverde montagerails. Op de panelen geldt een productgarantie van 5 jaar.

Energie-efficiëntie

HI 400P Infraroodverwarming is efficiënt dankzij de hoge warmtestraling en beperkt warmteverlies. De panelen geven direct warmte af aan personen en voorwerpen. Dat geeft hetzelfde comfortgevoel bij omgevingslucht die tot 2 graden koeler is. De thermostaat van de centrale verwarming kan dus omlaag, wat op jaarbasis een aanzienlijke gasbesparing oplevert en een netto-besparing op de energierekening. Een ander voordeel is dat er bij infraroodverwarming vrijwel geen circulatie is van stofdeeltjes in de ruimte, zoals bij andere vormen van verwarming.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch