Nieuwe lijn warmtepompen op propaan

Decorative brandbar
Nefit Bosch Compress5800i AWS ODU

Nieuwe lijn warmtepompen op propaan

Nieuwe lijn warmtepompen op propaan

Compress 5800i AW monoblock van Nefit Bosch

Deventer, 1 februari 2023 - De Compress 5800i AW wordt het nieuwe paradepaardje van Nefit Bosch. Een compleet nieuwe range monoblock warmtepompen voor verwarming, koeling en warmwaterbereiding, voor zowel nieuwbouw, als renovatie. Een van de meest in het oog springende voordelen: het gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan. Bovendien is de nieuwe lijn nog stiller dan de stilste warmtepomp tot nu toe. De nieuwe warmtepompen zullen voor aanvang van het komende stookseizoen worden geïntroduceerd en zijn van 6 tot en met 10 februari te zien op de Bouwbeurs.

Natuurlijk koudemiddel

De Compress 5800i AW is de eerste van een reeks nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch die gebruikmaken van propaan (R290). Dit natuurlijke koudemiddel, waarvan het circuit van de warmtepomp minder dan een kilogram bevat, kent een aardopwarmingsvermogen (Global Warming Potential) van slechts 6. Dat is vele malen lager dan dat van de tot nu toe gangbare koudemiddelen.Meer informatie over propaan? Klik op de onderstaande button.

Hoge temperatuur

Naast een veel geringere impact op milieu en klimaat, heeft R290 nog een groot voordeel: het maakt hoge aanvoertemperaturen mogelijk. Voor de Compress 5800i AW is de maximale aanvoertemperatuur 75°C. De warmtepomp is dan ook geschikt is voor zowel nieuwbouw, als bestaande verwarmingssystemen met conventionele radiatoren. De Compress 5800i AW kan warm tapwater leveren tot 75°C.

Stiller dan de stilste

De Compress 5800i AW wordt ook meteen de stilste warmtepomp van Nefit Bosch. Op een afstand van drie meter bedraagt het geluidsdrukniveau van de 5 kW-variant slechts 26 dB(A), zo goed als onhoorbaar. Daarmee is de nieuwe lijn nog stiller dan de huidige monoblock warmtepomp van Nefit Bosch, de Compress 7400i, die in de meest recente warmtepomptesten van de Consumentenbond (2020 en 2021) als ‘’stilste hybride’’ naar voren kwam en ook leverbaar is als all-electric variant.

BENG/NTA8800-proof

De Compress 5800i AW-serie omvat twee typen buitenunits in vijf vermogensklassen van 4 tot 12 kW. Alle varianten hebben een energielabel A+++ en een hoge COP, tot 4,85 bij A7/W35. Qua binnenunit kan worden gekozen voor een compacte wandhangende uitvoering of een Tower-variant met onder andere een geïntegreerde warmwatervoorraad.

Installatievriendelijk

Installateurs hebben geen F-gassencertificering nodig om Compress 5800i AW units te installeren. De buitenunits zijn vrij te plaatsen tot 25 meter afstand van de binnenunit. Middels een optionele internetmodule kan de binnenunit worden verbonden met het Internet. Bediening en beheer op afstand zijn mogelijk via het installateursplatform van Nefit Bosch, HomeCom Pro.

Bijzondere variant

Een bijzondere variant van de nieuwe monoblock-lijn is de specifiek voor de Nederlands markt ontwikkelde all-electric dakwarmtepomp, de Compress 5800i AWR, waarbij de R staat voor ‘roof’. Bij uitstek geschikt voor grote renovatieprojecten met alle voordelen van de 5800i-serie. De productie van deze variant start later dit jaar in Deventer.

Marktintroductie

De marktintroductie van de nieuwe serie monoblock luchtwarmtepompen staat gepland voor het derde kwartaal van 2023. Naast de Bosch Compress 5800i AW blijven de Nefit EnviLine Monoblock warmtepompen in het leveringsprogramma van Nefit Bosch.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch