Nieuwe multi-split airco’s van Nefit Bosch

Decorative brandbar

Nieuwe multi-split airco’s van Nefit Bosch

Hoogwaardige oplossingen voor woningen en MKB

Deventer, 13 juni 2024 – Nefit Bosch breidt het aircoprogramma uit met nieuwe binnenunits voor de Climate 5000 M multi-split buitenunit. Naast de reguliere Climate wandunits, zijn vanaf nu ook plafondcassettes, kanaal-units en vloerunits leverbaar. De nieuwe oplossingen zijn zowel geschikt voor woningen, als voor kleinzakelijke toepassingen.

Climate 5000 M multi-split

De Climate 5000 M multi-split buitenunit, met vermogensvarianten van 2 kW tot 12,5 kW, is geschikt voor grotere appartementen, eengezinswoningen en kleine bedrijfsgebouwen. Op een buitenunit kunnen maximaal vijf binnenunits worden aangesloten: wandunits, plafondcassettes, kanaal-units of vloerunits. De units zijn geschikt voor zowel woningen, als retail en andere kleinzakelijke toepassingen, zoals kantoren aan huis of praktijkruimtes. Dankzij hun grote luchtvolumes kunnen ze vertrekken snel afkoelen of opwarmen.

Wand, plafond, kanaal of vloer

Voor montage in het plafond levert Nefit Bosch verschillende cassettes met vermogens van 2,0 tot 7 kW, deels voorzien van zwenkfunctie en geavanceerde 3D-spiraalventilator. In dezelfde vermogensrange kan ook worden gekozen voor kanaal-units als inbouwcomponent, passend in elk interieur. Tot slot zijn er vloerconsoles in vermogens van 2,6 tot 5 kW voor montage op de vloer of aan de muur.

Connectiviteit

Naast de meegeleverde afstandsbediening of bedrade thermostaat (voor de kanaal-units) is er ook de mogelijkheid de binnenunits te bedienen met de smartphone via de gratis Bosch HomeCom Easy app. Hiervoor is de optionele wifi-module G 10 CL-1 vereist.

Groeimogelijkheden

Drie jaar geleden introduceerde Nefit Bosch zijn airconditioners in Nederland. Met de uitbreiding van het airco-programma speelt Nefit Bosch in op de toegenomen aandacht voor airco, zowel voor koelen, als voor verwarmen. Ondanks het grote aanbod in de aircomarkt ziet Nefit Bosch goede groeimogelijkheden. “Consumenten en zakelijke opdrachtgevers zoeken zekerheid. Daarom is er altijd een markt voor hoogwaardige producten van een A-merk als Nefit Bosch,’’ zegt productmanager Sijtse Brouwers. “Zeker omdat onze Climate airco’s al een goede naam hebben onder installateurs.’’

De nieuwe binnenunits zijn vanaf nu leverbaar via de reguliere kanalen. Later dit jaar verwacht Nefit Bosch ook nieuwe single-split modellen te introduceren.

Climate 5000i plafondcassettes
Climate 5000i compacte plafondcassette
Climate 5000i kanaal-binnenunits
Climate 5000i kanaal-binnenunits

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch