Nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch

Decorative brandbar

Nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch

Hybride propaanvarianten, dakvarianten, grotere vermogens en warmtepompboiler

Deventer, 6 februari 2024 - Nefit Bosch breidt de reeks warmtepompen met propaan (R290) als koudemiddel uit. Er komen hybride varianten van de Bosch Compress 5800i AW die zonder binnenunit op vrijwel alle cv-installaties kunnen worden aangesloten. Ook worden grotere all-electric varianten toegevoegd met vermogens van 10 en 12 kW. Een bijzondere variant is de dakwarmtepomp Compress 5800i AWR, die vanaf nu projectmatig geleverd kan worden. Aanvullend komt Nefit Bosch met een oplossing voor warmwaterbereiding, de Compress 5000 DW warmtepompboiler.

Hybride propaanwarmtepomp zonder binnenunit

De Compress Hybrid 5800i AW is een flexibele hybride oplossing die dit voorjaar op de markt komt. De buitenunit van 4, 5 of 7 kW kan rechtstreeks op de cv-installatie worden aangesloten door middel van twee verschillende aansluitsets. Een binnenunit, buffervat of aanpassingen aan de bestaande installatie binnen zijn niet nodig. Met aanvoertemperaturen tot 75℃ is de Compress Hybrid 5800i AW ook geschikt voor installaties met conventionele radiatoren. Het hybride systeem kan worden bediend via de nieuwe Bosch CH120 thermostaat of via de Bosch EasyControl thermostaat met de bijbehorende app

Grotere vermogens

Voor de grotere vermogensvraag is de Compress 5800i-lijn verder uitgebreid met twee all-electric varianten van 10 en 12 kW. De complete Compress 5800i-range maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan). De buitenunits onderscheiden zich door de ongekend stille werking. Op 3 meter afstand is een geluidsdrukniveau van slechts 26 dB(A) mogelijk, afhankelijk van het vermogen en de gekozen modus. Hierdoor kun de buitenunits dichter bij de erfgrens worden geplaatst dan de meeste andere warmtepompen.

Dakvarianten

Voor situaties waarin rondom de woning geen geschikte plek is voor een buitenunit, is er nu ook de dakvariant Compress 5800i AWR. Deze unieke, Nederlandse oplossing, die speciaal is ontwikkeld voor schuine daken, was al te zien op de vorige editie van de vakbeurs VSK. De dakwarmtepomp is nu leverbaar voor woningbouw- en renovatieprojecten, zowel in een all-electric, als in een hybride variant.

Warmtepompboiler

Nefit Bosch komt in het eerste kwartaal van 2024 ook met een warmtepomp voor warmwaterbereiding. De nieuwe Bosch Compress 5000 DW, met een 100 liter- en een 150 liter-uitvoering, gebruikt naar keuze ventilatielucht of buitenlucht als bron. Het toestel levert tot 180 liter warm water van 40°C, met een maximum watertemperatuur van 70°C. De warmtepompboiler bereikt een COP tot 3,9 bij A20/W55. Aangezien er geen buitenunit nodig is, is deze oplossing flexibel toe te passen in all-electric nieuwbouw, maar hij kan ook eenvoudig in bestaande bouw worden toegepast.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch