Nefit EnviLine Tower luchtwarmtepomp in de Markthal in Purmerend

Decorative brandbar

Zeven luxe appartementen zijn stuk voor stuk van een Nefit EnviLine Tower luchtwarmtepomp voorzien

De Markthal in Purmerend

Op de Koemarkt in Purmerend staat een compleet nieuwe, multifunctionele evenementenlocatie: De Markthal. De naam en de uitstraling van het gebouw zijn een ode aan de historische functie van Purmerend als marktstad. Erboven zijn zeven luxe appartementen gerealiseerd. Ze zijn stuk voor stuk voorzien van een Nefit EnviLine Tower luchtwarmtepomp.

Als sinds 1645 is de Koemarkt de centrale plek van Purmerend. Tot eind twintigste eeuw vond er elke dinsdag een grote markt plaats, waar boeren uit de wij de omgeving naar toe kwamen om hun vee te verhandelen. Tegenwoordig is de Koemarkt uitgegroeid tot een van de belangrijkste uitgaanspleinen van de stad, met rondom een groot aantal horecazaken en terrassen. Omdat er geen centrale ontmoetingsplek was waar evenementen gehouden kunnen worden, ontstond het idee voor De Markthal.

Luxe appartementen bovenop evenementenlocatie

De evenementenruimte beslaat bijna zeshonderd vierkante meter en is een ideale plek voor allerlei soorten zakelijke en publieksevenementen. Themamarkten, foodtruckfestivals, bruiloften, bierproeverijen of bedrijfsfeesten, alles is hier mogelijk. Alle voorzieningen zoals een bar, moderne licht- en geluidsinstallatie, krachtstroom en watertappunten aan de wanden voor bijvoorbeeld foodtrucks zijn hier aanwezig.

Luxe, comfortabele appartementen

Knook Totaal Techniek verzorgde in evenementenhal en appartementen alle elektrische en watertechnische installatiewerkzaamheden. Van elektra, riolering, waterleiding en hemelwaterafvoer tot sanitair, ventilatie en verwarming. In de zeven gasloze appartementen werd vloerverwarming aangelegd, inclusief een zone-regeling. Gekozen werd voor de Nefit EnviLine luchtwarmtepomp vanwege eerdere uitstekende ervaringen. In zes appartementen draait een EnviLine Tower (5 kW), in het grootste appartement een EnviLine Tower (7 kW) in combinatie met een 300 liter boiler.

Energie uit de buitenlucht

Op het dak liggen PV-panelen voor duurzame opwekking van energie. Daar zijn ook de zeven Monoblock buitenunits geplaatst. Die winnen op duurzame wijze energie uit de buitenlucht, de warmtepompen zetten deze om in warmte ten behoeve van verwarming, warm tapwater en koeling in de appartementen. Ze gaan keurig op in de stijl van het dak en zijn achter een bijpassende afrastering geplaatst. Een maand voor de oplevering was er ruim tijd om de installatie uitgebreid te laten draaien. De servicedienst van Nefit kwam langs om te fine tunen bracht extra expertise om samen een optimaal draaiende, uiterst energie-efficiënte kwaliteitsinstallatie te leveren.

Specificaties Nefit EnviLine Tower

Nefit EnviLine Tower
Gasloze luchtwarmtepomp
Geïntegreerde rvs boiler (190 liter)
Elektrische bijverwarmer (9kW)
Monoblock buitenunit
Wint energie terug uit buitenlucht
T.b.v. verwarming, warm tapwater
Maximale cv-aanvoertemperatuur: 62°C (Monoblock)
Ook koeling tot aangename waarden
Duurzame oplossing
Aantrekkelijke ISDE-subsidie mogelijk droogstoken

Productspecificaties

TYPEMONOBLOCK 5.0 T-SMONOBLOCK 7.0 T-S
Vermogen (A7/W35)*57
COP (A7/W35)*4,64,8
Vermogen (A35/W18)*5,96,7
Geluidsniveau4040
Afmetingen buitenunit (cm)H 137 x B 93 x D 44H 137 x B 93 x D 44
Gewicht buitenunit (kg)6771
Afmetingen binnenunit (cm)H 180 x B 60 x D 66H 180 x B 60 x D 66
Gewicht binnenunit (kg)120120
EnergielabelA++, AA++, A

Nefit EnviLine Tower warmtepompen in appartementen

Betrokken partijen

Projectontwikkeling: Attica Vastgoed | Installateur: Knook Totaal Techniek

Downloads

Purmerend, 7 x Nefit EnviLine Tower luchtwarmtepomp

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch