Verwarmen en warm water

Decorative brandbar
  • Home
  • oplossingen

  • Verwarmen en warm water

Verwarmen en warm water

Er zijn verschillende oplossingen voor je verwarming en warmwatervoorziening. Bekijk het overzicht.

Hoogrendement cv-ketel

Om verschillende redenen kan een cv-ketel op gas op dit moment voor jou de best passende oplossing zijn. Ten opzichte van je huidige ketel, die al weer heel wat jaartjes meegaat, is de hoogrendementtechniek verder verbeterd. Afhankelijk van je situatie kun je met de nieuwste generatie HR-ketels dus best veel gas besparen. Dat scheelt gauw tot een paar honderd euro op de energierekening. En honderden kilo's CO2. Bovendien zijn de nieuwe toestellen van Nefit Bosch helemaal klaar voor de toekomst. Ze zijn voorbereid voor ander gas en voor hybride verwarmen. Je kunt ze dus ook achteraf eenvoudig uitbreiden met een hybride warmtepomp of een zonneboiler om nog veel meer gas te besparen.

Alles over cv-ketels

Hybride: cv-ketel + warmtepomp

Wil je jouw verwarming verduurzamen? Dan is hybride verwarming vaak een goede optie. Net als een hybride auto, werkt een hybride cv-installatie met verschillende energiebronnen. In een hybride systeem werken de cv-ketel en warmtepomp samen om jouw huis van warmte en warm water te voorzien. Door je cv-ketel te koppelen aan een elektrische warmtepomp ontstaat een hybride verwarmingssysteem. Zo’n systeem werkt op zowel gas als stroom. Zo bespaar je direct tot wel tweederde op je gasverbruik. De betere systemen zijn ook in staat om continu de optimale mix van elektriciteit en gas te kiezen. Het intelligente systeem houdt daarbij rekening met de gasprijs ten opzichte van de stroomprijs. Zo heb je altijd het beste van twee werelden,

Hybride warmtepompen

Elektrische warmtepomp

Bij een all-electric oplossing heb je geen cv-ketel of gasaansluiting meer nodig. De warmtepomp zorgt zelfstandig voor het verwarmen van de woning én voor warm water. Bovendien kan hij ook koelen in de zomer. Daarvoor gebruikt de warmtepomp duurzame energie uit de buitenlucht of uit de bodem en elektrische stroom. Nefit Bosch heeft verschillende all-electric luchtwarmtepompen en all-electric bodemwarmtepompen. Voor kleinere apparatementen is er een alles-in-één ventilatiewarmtepomp,

All-electric warmtepompen

Elektrische cv-ketel

De elektrische verwarmingsketel van Nefit Bosch, is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Zo is het toestel eenvoudig in te passen als bijverwarming naast bijvoorbeeld een warmtepomp, houtkachel of zonneboilersysteem dat als hoofdverwarming wordt ingezet.

Elektrische cv-ketels

Elektrische convector

Soms heb je, naast je gewone verwarming, extra warmte nodig op bepaalde plekken, bijvoorbeeld je werkkamer of hobbyzolder. Kies dan voor de elektrische convector van Nefit Bosch. Naast een stopcontact heb je verder niets nodig.

Elektrische verwarmingstoestellen

Elektrische warmwatertoestellen

A la minute warm water in keuken of badkamer? Of warm water op plekken waar geen warmwaterleiding voorhanden is? De compacte, energiezuinige elektrische warmwatertoestellen van Nefit Bosch bieden uitkomst. Er zijn toestellen met en zonder voorraad warm water.

Elektrische warmwatertoestellen

Warmwaterboilers

Veel cv-ketels hebben ook een warmwaterfunctie. Dit zijn combi-toestellen, zowel voor verwarming, als voor warm water. Kies je een cv-ketel of warmtepomp zonder ingebouwde warmwatervoorziening, dan heb je daarnaast een externe warmwaterboiler nodig. Met een breed programma voor de meest uiteenlopende toepassingen heeft Nefit Bosch altijd de best passende boiler.

Boilers en buffervaten

Airconditioning

Airconditioners van Nefit Bosch kunnen naast koelen ook verwarmen. Steeds vaker worden airco’s het hele jaar door gebruikt: ’s zomers om te koelen, s’ winters om te verwarmen. Logisch, want voor verschillende situaties is airco een slimme en efficiënte manier om te zorgen voor comfortabele warmte. Bijvoorbeeld op je werk- of studeer- of zolderkamer. Bovendien zorg de airco door verschillende geavanceerde filters ook voor een gezond binnenklimaat.

Airconditioning