Storingscode 2U

Decorative brandbar

Storingscode 2U

De storingscode 2U geeft aan dat er een te groot temperatuurverschil (deltaT) ontstaat tussen de aanvoer- en retoursensor tijdens verwarmingsbedrijf. Deze storingscode kan in elk Nefit HRtoestel voorkomen, behalve in de Nefit 9000i (aanvoertemperatuurregeling).

De code kan op laaglast voorkomen (349) of tijdens normaal bedrijf (213). Het is mogelijk dat u deze melding al ziet bij de opstart van het toestel.

Het gaat om een blokkerende, niet te resetten, storing. De storing verdwijnt zodra het temperatuurverschil weer hersteld is. Bij een ProLine (NxT) resulteert een herstel van 2U altijd in een 0U-fase (duur: 4:28 min). Als gevolg van de storing is er bij de eindgebruiker soms geen warm water beschikbaar.

Achterhalen oorzaak toestel

  1. Test in eerste instantie het toestel op warmwaterbedrijf tijdens nominaal tapbedrijf om te controleren of het probleem in het toestel of in de installatie gezocht moet worden. Test bijvoorbeeld een CW4 op 8 l/min en een CW3 op 6 l/min. Het toestel gaat in een lager vermogen moduleren bij een juiste werking. De deltaT is dan tussen de 15 en 22 K.
  2. Is de deltaT hoger dan 22 K tijdens warmwaterbedrijf? Zoek de oorzaak dan in het toestel: controleer het filter in het aanvoerblok op vervuiling en reinig dit indien nodig.
  3. Test opnieuw zoals onder punt 1 beschreven
  4. Is de filter niet vervuild, zoek dan de oorzaak van de te hoge deltaT niet in het toestel maar in de installatie.

Achterhalen oorzaak installatie

  1. Controleer of het ingestelde vermogen overeenkomt met het opgestelde (radiator) vermogen en stel dit indien nodig juist in.
  2. Controleer of er voldoende stroming door de installatie is. Zijn er voldoende radiatoren geopend?
  3. Een noodgreep kan zijn om de pompinstellingen aan te passen naar 100% (minimale en maximale stand).
  4. Het minimale vermogen van een toestel is ongeveer 6-7 kW. Hieraan is de minimale flow (doorstroming) van de installatie verbonden. Is het opgesteld vermogen minder dan 6-7 kW? Dan is er meer systeeminhoud nodig om meer volume-stroom te genereren met resultaat dat de aanvoertemperatuur niet te snel stijgt.

Foutmelding niet opgelost?

Heeft u bovenstaande zaken gecontroleerd en is de foutmelding niet opgelost? Neem dan contact op met onze afdeling Service.