TrendLine II H28-melding

Decorative brandbar

TrendLine II H28-melding

De melding H28 is een onderhoudsmelding. Dit betekent dat het toestel ondanks deze melding normaal blijft functioneren.

Hoe kan een H28-melding ontstaan?

  • Een H28-melding kan aangeven dat de wisselaar vervuild is.
  • Een H28-melding kan aangeven dat de maximale warmwaterhoeveelheid wordt overschreven.
  • U kunt ook onterecht de melding H28 krijgen. Dit komt omdat het algoritme dat wordt gebruikt om te bepalen of een warmtewisselaar vervuild is, in het verleden helaas niet altijd werkte. Dit fenomeen is in een nieuwere HCM (=KIM-module) versie opgelost.

TrendLine II HRC 25/CW4: 1475 vanaf V5

TrendLine II HRC 30/CW5: 1477 vanaf V7

Wat moet u doen?

  1. Controleer welke versie HCM in de branderautomaat zit.
  2. Update de HCM indien het een eerdere versie betreft. Dit kunt u zelf doen: de HCM is als onderdeel bestelbaar. In het menu Info ziet u over welke versie u beschikt.
  3. Is er wel een juiste HCM in de branderautomaat aanwezig? Controleer de warmtewisselaar dan op vervuiling (zie installatie-instructie) en reinig de warmtewisselaar indien nodig.
  4. Controleer ook de maximale warmwaterhoeveelheid bij openen van voldoende tappunten. Als deze voor de TrendLine II combiketel CW4 of CW5 12 l/min of meer is, kan dit ook de melding veroorzaken. Als u dit constateert, is het advies om een andere restrictie te plaatsen om aan de maximale taphoeveelheid te voldoen.

Een H28 resetten

Foutmelding niet opgelost?

Heeft u bovenstaande zaken gecontroleerd en is de foutmelding niet opgelost? Neem dan contact op met onze afdeling Service.