EasyControl en stadsverwarming

Decorative brandbar

01-12-2022

EasyControl en stadsverwarming

Wist je dat de EasyControl slimme thermostaat van Nefit Bosch ook kunt toepassen bij stadsverwarming? EasyControl is een thermostaat die standaard gevoed wordt vanuit een warmtebron met EMS-bus. Bij stadsverwarming moet de EasyControl op een andere wijze gevoed worden.

Stadsverwarming geregeld met een centrale regelklep

Wanneer de centrale regelklep wordt gestuurd met een thermostaat, is de EasyControl met een EasyControl Adapter de oplossing. Stuur deze regelklep aan met het aan/uit-contact in de EasyControl Adapter. Je kunt de afzonderlijke ruimten (ook later) met de Smart Radiator Thermostats individueel regelen.

Stadsverwarming geregeld met thermostatische radiatorkranen

Wordt de temperatuur in elk vertrek geregeld met het openen of sluiten van thermostatische radiatorkranen? Voor deze toepassing is de EasyControl met Smart Radiator Thermostats – individuele ruimte-regeling – de ideale oplossing.

EasyControl aan de muur

Voeding via de EasyControl Adapter

  • Een vrij stopcontact is vereist. EasyControl Adapter wordt gevoed met een voedingsadapter, die onderdeel is van deze EasyControl Adapter leveringsomvang.
  • Wanneer het systeem een EasyControl Adapter detecteert, verschijnt in de EasyControl app een extra instelmogelijkheid bij ‘Instellingen –Verwarming’, genaamd ‘EasyControl Adapter als voeding’. Activeer deze instelling bij stadsverwarming zonder centrale regelklep.

De slimme radiatorkranen worden dan volledig dicht gestuurd, om te voorkomen dat warmteafgifte in rekening wordt gebracht, als de setpoint bereikt is

EasyControl op flexibele plek

Voeding via de Table Stand

  • Een vrij stopcontact is vereist. EasyControl wordt gevoed vanuit de Table Stand door de 15 V voedingsadapter, die onderdeel is van de Table Stand leveringsomvang.
  • Wanneer het systeem een Table Stand detecteert, wordt automatisch ingesteld dat de slimme radiatorkranen volledig dicht gestuurd worden. Extra instellingen zijn niet nodig.
  • Plaats de Table Stand altijd op een plek waar een representatieve temperatuurmeting van de ruimte plaatsvindt.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch