Over Nefit Bosch

Decorative brandbar
  • Home
  • informatie

  • Over Nefit Bosch

Header Over Nefit Bosch

Twee merken, één missie

Duurzamer én comfortabeler verwarmen, koelen en warm water

Ambitieuze doelen

Nefit Bosch is ervan overtuigd dat een sociaal en ecologisch evenwicht nodig is om op lange termijn succesvol te zijn. We streven ernaar hulpbronnen voor huidige en toekomstige generaties te sparen.


CO2-neutraal
Wereldwijd definieert Bosch ambitieuze doelen. Niet alleen ontwikkelen we steeds duurzamere oplossingen voor verwarming en warm water; we produceren ze ook met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Zo opereert Bosch sinds eind 2020 - als eerste grote industriële onderneming - volledig CO2-neutraal. Door het aandeel groene energie steeds verder te vergroten en het volledig compenseren van de resterende uitstoot zijn alle 440 vestigingen van Bosch wereldwijd CO2-neutraal. We richten onze activiteiten op het oplossen van de uitdagingen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd. In de toekomst zal Bosch zich concentreren op zes megatrends: klimaat, energie, water, verstedelijking, globalisering en gezondheid.


Van gas naar duurzame energie en waterstof
Nederland was een gasland bij uitstek. Aardgas zal ook in de nabije toekomst nog onmisbaar zijn voor onze energievoorziening, waarbij we het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk zullen moeten terugdringen. Tegelijkertijd investeren we op alle niveau's in duurzame energie. Op korte termijn zijn met name warmtepomptechnologie en zonne-energie cruciaal, maar ook waterstof komt steeds nadrukkelijker naar voren als een van de onmisbare pijlers in de energietransitie. Bosch steekt de komende jaren veel geld en energie in de ontwikkeling van nieuwe warmtepomptechnologie en waterstoftoepassingen in alle sectoren. Daarnaast werken we aan slimme systemen voor energie-opslag en -management. In Nederland richt Nefit Bosch zich in toenemende mate op prefab systemen: kant-en-klare, duurzame installaties voor zowel nieuwbouw, als renovatie. Oplossingen die de komende decennia hard nodig zijn.


H2 Ready
In nauwe samenwerking met specialisten binnen Bosch wereldwijd werken we in ons internationale R&D Centrum in Deventer hard aan de ontwikkeling van grensverleggende duurzame technologieën voor de toekomst. Een van onze innovaties is de H2 Ready cv-ketel die tegen 2025 op de markt komt: het toestel werkt gewoon op aardgas, maar kan binnen een uur kunnen worden omgezet naar waterstof.


Hybride
Voor de korte termijn bieden we praktisch toepasbare oplossingen. Naast gasloze nieuwbouw, blijft de komende jaren in Nederland een rol weggelegd voor de toepassing van betrouwbare en efficiënte HR-technologie. Bijvoorbeeld in de hybride combinatie van warmtepomp en cv-ketel: volgens verschillende onderzoeksrapporten veruit de meest kansrijke manier om in Nederland de energietransitie snel vorm te geven.


Absolute zekerheid
Nefit Bosch staat voor zekerheid. Wij bieden betrouwbare, breed toepasbare, duurzame, energiebesparende oplossingen voor verwarming, koeling, warm water en energievoorziening. Ons streven is om altijd oplossingen van een consistent hoge kwaliteit te leveren, gekoppeld aan een hoog niveau van dienstverlening.

Made in Deventer

Een van de belangrijke internationale kenniscentra voor research & development van Bosch Thermotechniek staat in Deventer. Hier vindt ook de productie en assemblage voor de thuismarkt en vele andere landen plaats. Het is bovendien de plek waar de verkoop- en serviceorganisatie voor de Nederlandse markt is gevestigd. Intensieve samenwerking binnen deze drie-eenheid levert marktgerichte innovatiekracht en producten van superieure kwaliteit op.

CO2-neutraal

Sinds 2020 is de Bosch Groep met zijn meer dan 400 vestigingen, als eerste grote industriële onderneming, wereldwijd officieel klimaatneutraal. Lees hoe we dat doen.

Meer dan 100 jaar ervaring...

Nefit en Bosch zijn sinds 2004 aan elkaar verbonden. Twee A-merken, elk met een indrukwekkende staat van dienst die meer dan 100 jaar teruggaat. In 1948 ontstaat in Deventer de Nederlands-Amerikaanse Fittingfabriek: Nefit. In de jaren '80 groeit Nefit uit tot de grootste cv-fabrikant van Nederland met de uitvinding van de hoogrendement verwarmingsketel. Eind negentiende eeuw werd echter al de basis gelegd voor het latere Nefit, met de oprichting van Automatic Screw Works (A.S.W.) dat bekend werd met de Fasto-geiser.


Rond diezelfde tijd, in 1886, opent Robert Bosch in Stuttgart zijn eigen Workshop for Precision Mechanics and Electrical Engineering. De grote doorbraak komt als hij de magneetontsteking uitvindt. Een ontdekking die wordt doorontwikkeld tot het beste ontstekingssysteem voor auto’s. Ondernemerschap, passie voor technologie en oog voor maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid gaan bij hem hand in hand.


Nu, meer dan 130 jaar later is de Bosch Group uitgegroeid tot een internationale, innovatieve wereldspeler. Toonaangevend op veel verschillende technologische fronten, waaronder thermotechniek. In Nederland is Nefit Bosch een van de toonaangevende aanbieders.