Kies jouw oplossing

Cv-ketel
Cv-ketel met warmtepomp
Warmtepomp

Cv-ketel upgraden naar hybride

Heb je een goede cv-ketel, maar wil je tot 70% gas besparen? Dat kan met hybride verwarming.

Twee merken met een missie

Duurzamer én comfortabeler verwarmen

  • Home
  • Over Nefit Bosch

Ambitieuze doelen

Ambitieuze doelen

Nefit Bosch is ervan overtuigd dat een sociaal en ecologisch evenwicht nodig is om op lange termijn succesvol zaken te doen. We streven ernaar hulpbronnen voor huidige en toekomstige generaties te sparen.

CO2-neutraal
Wereldwijd definieert Bosch ambitieuze doelen. Zo willen we in 2020 onze eigen emissies CO2-neutraal maken. En we richten onze activiteiten nog meer op het oplossen van de uitdagingen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd. In de toekomst zal Bosch zich concentreren op zes megatrends: klimaat, energie, water, verstedelijking, globalisering en gezondheid.

Gas, warmtepompen en zonne-energie
Nederland was een gasland bij uitstek. Aardgas zal ook in de nabije toekomst nog onmisbaar zijn voor onze energievoorziening, waarbij we het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk zullen moeten terugdringen. Tegelijkertijd moeten we op alle niveau's investeren in duurzame energie. Op korte termijn zijn met name warmtepomptechnologie en zonne-energie cruciaal. Voor beide is in het productprogramma van Nefit Bosch prominent plaats ingeruimd.

Waterstof
In nauwe samenwerking met specialisten binnen Bosch wereldwijd werken we hard aan de ontwikkeling van grensverleggende duurzame technologieën voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan cv-toestellen die werken op waterstof in plaats van aardgas en slimme systemen voor energie-opslag en -management.

Hybride
Maar ook voor de korte termijn bieden we praktisch toepasbare oplossingen. De komende jaren blijft in Nederland een prominente rol weggelegd voor de toepassing van betrouwbare en effciënte HR-technologie. Bijvoorbeeld in de hybride combinatie van warmtepomp en cv-ketel: volgens verschillende onderzoeksrapporten veruit de meest kansrijke manier om in Nederland de energietransitie snel vorm te geven.

Absolute zekerheid
Nefit Bosch staat voor zekerheid. Wij bieden betrouwbare, breed toepasbare, duurzame, energiebesparende oplossingen voor verwarming, warmwater- en energievoorziening. Ons streven is om altijd oplossingen van een consistent hoge kwaliteit te leveren, gekoppeld aan een hoog niveau van dienstverlening.

Over Nefit Bosch

Made in Deventer

Over Nefit Bosch - Made in Deventer

Made in Deventer

Een van de belangrijke internationale kenniscentra voor research & development van Bosch Thermotechniek staat in Deventer. Hier vindt ook de productie en assemblage voor de thuismarkt en vele andere landen plaats. Het is bovendien de plek waar de verkoop- en serviceorganisatie voor de Nederlandse markt is gevestigd. Intensieve samenwerking binnen deze drie-eenheid levert marktgerichte innovatiekracht en producten van superieure kwaliteit op.

Meer dan 100 jaar ervaring...

Meer dan 100 jaar ervaring...

Nefit en Bosch zijn sinds 2004 aan elkaar verbonden. Twee A-merken, elk met een indrukwekkende staat van dienst die meer dan 100 jaar teruggaat.

In 1948 ontstaat in Deventer de Nederlands-Amerikaanse Fittingfabriek: Nefit. In de jaren '80 groeit Nefit uit tot de grootste cv-fabrikant van Nederland met de uitvinding van de hoogrendement verwarmingsketel. Eind negentiende eeuw werd echter al de basis gelegd voor het latere Nefit, met de oprichting van Automatic Screw Works (A.S.W.) dat bekend werd met de Fasto-geiser.

Rond diezelfde tijd, in 1886, opent Robert Bosch in Stuttgart zijn eigen Workshop for Precision Mechanics and Electrical Engineering. De grote doorbraak komt als hij de magneetontsteking uitvindt. Een ontdekking die wordt doorontwikkeld tot het beste ontstekingssysteem voor auto’s. Ondernemerschap, passie voor technologie en oog voor maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid gaan bij hem hand in hand.

Nu, meer dan 130 jaar later is de Bosch Group uitgegroeid tot een internationale, innovatieve wereldspeler. Toonaangevend op veel verschillende technologische fronten, waaronder thermotechniek. In Nederland is Nefit Bosch een van de toonaangevende aanbieders.

Over Nefit Bosch - Meer dan 100 jaar ervaring