Bouwbeurs 2023

Decorative brandbar
Bouwbeurs Dekoteam 1600x900

Nefit Bosch op de Bouwbeurs 2023 Pro

Utrecht, 6 - 10 februari

Deventer, 11 januari 2023 - Op de Bouwbeurs, van 6 tot en met 10 februari, laat Nefit Bosch onder meer een compleet nieuwe lijn monoblock warmtepompen zien die werken op het klimaatvriendelijke propaan. Een van de andere noviteiten is een krachtige warmtepomp voor de utiliteit met maar liefst 80 varianten. Verder presenteert het bedrijf onder andere een nieuw HR-toestel voor verduurzamingsprojecten. Andere blikvangers op de Bouwbeurs zijn de in Deventer ontwikkelde dakwarmtepomp en diverse prefab systemen.

Nieuwe lijn monoblock luchtwarmtepompen op propaan

De Compress 5800i AW wordt later dit jaar het nieuwe paradepaardje van Nefit Bosch. De compleet nieuwe range monoblock warmtepompen voor verwarming, koeling en warmwaterbereiding heeft als in het oog springend voordeel het gebruik van R290, beter bekend als propaan. Dit natuurlijke koudemiddel kent een vele malen geringere impact op milieu en klimaat dan andere koudemiddelen. De Compress 5800i is nog stiller dan de huidige monoblock warmtepomp van Nefit Bosch die eerder door de Consumentenbond als stilste hybride werd getest. De serie omvat vijf vermogensklassen tot 11,5 kW die dankzij de hoge aanvoertemperatuur geschikt zijn voor zowel nieuwbouw, als bestaande verwarmingssystemen.

All-electric dakwarmtepomp op propaan

Een bijzondere variant van de nieuwe monoblock-lijn is de specifiek voor de Nederlands markt ontwikkelde all-electric dakwarmtepomp, de Compress 5800i AWR. Bij uitstek geschikt voor grote renovatieprojecten met alle voordelen van de 5800i-serie. Een esthetisch verantwoord, onderhoudsarm ontwerp met een slim serviceconcept maken het plaatje compleet. De productie van de nieuwe warmtepomp start later dit jaar in Deventer.

Nieuwe serie warmtepompen voor de utiliteit

De Compress 3000 AWP is een nieuwe serie de lucht/water warmtepompen die bij uitstek geschikt is voor toepassing in bijvoorbeeld gestapelde woningbouw, kantoren, winkels, bedrijfsruimtes en in de zorg. Zowel all-electric, als in hybride combinaties voor nieuwbouw en renovatie. Met cascademogelijkheden tot 16 units en maar liefst 80 varianten van 16 tot 89 kW, biedt de Compress 3000 AWP alle denkbare flexibiliteit voor adviseurs en opdrachtgevers. Alle warmtepompen zijn gebaseerd op hetzelfde basisconcept met alle voordelen van dien voor installateurs.

Nieuwe HR-ketel voor (hybride) vervangingsprojecten

De Nefit 1200 HR-ketel is op basis van een bewezen concept speciaal ontwikkeld voor verduurzamingsprojecten. Dankzij de scherpe prijs, de hoge bedrijfszekerheid en een hogere modulatiegraad dan vergelijkbare toestellen, is de Nefit 1200 de meest energie- en kosten-efficiëntie keuze voor toepassing in hybride verwarmingssystemen. Desgewenst is het toestel op afstand te monitoren en te beheren, via het online HomeCom Pro platform van Nefit Bosch.

Van 6 t/m 10 februari 2023 | Jaarbeurs Utrecht | Hal 7 C008.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch