Nieuwe serie luchtwarmtepompen

Decorative brandbar
Nefit Bosch Compress 3400i buitenunits 300dpi

Nieuwe serie luchtwarmtepompen

Compress 3400i AWS

Nieuwe serie luchtwarmtepompen: Compress 3400i AWS

Deventer – Nefit Bosch introduceert een nieuwe serie split warmtepompen, de Compress 3400i AWS. Met een brede range all-electric en hybride varianten zijn de nieuwe luchtwarmtepompen geschikt voor zowel BENG-nieuwbouw, als renovatie van bestaande verwarmingsinstallaties. De Compress 3400i-serie volgt de Nefit EnviLine split warmtepompen op. Belangrijkste voordelen: een hoge COP, installatie- en onderhoudsgemak en een concurrerende prijsstelling.

Optimale prijs-prestatieverhouding

De nieuwe Compress 3400i-warmtepompen kennen een concurrerende aanschafprijs. Zowel de binnen-, als de buitenunits komen uit eigen huis, zodat kwaliteit en systeembetrouwbaarheid geborgd zijn. Het vermogensbereik is 4 tot 14 kW. Naast een compacte binnenunit is er een staande binnenunit met geïntegreerde warmwaterbereiding. De Compress 3400i biedt hoogwaardige, nieuwe technologie voor de prijs van een instapmodel.

Hoge COP, eenvoudige installatie

De Compress 3400i heeft een energielabel tot A+++ en een COP tot 4,75 (A7/W35) voor verwarming. Ook de COP voor warm water is hoog, tot 3,2 (XL-profiel volgens EN16147). Met zijn hoge aanvoertemperatuur van 60℃ is de Compress 3400i ook aantrekkelijk voor renovatie van bestaande hogetemperatuur afgiftesystemen. Een ander pluspunt is de compacte opstelling: een buffervat is meestal niet nodig dankzij het lage debiet. Naast ruimte, bespaart dit tijd en kosten bij installatie.

Drie-in-een oplossing voor BENG

Naast verwarming en warm water kan de Compress 3400i, in combinatie met een lagetemperatuur afgiftesysteem, ook zorgen voor topkoeling. Alle modellen hebben een kwaliteitsverklaring en voldoen aan de eisen voor BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Het koudemiddel met een laag GWP (R32) draagt bij aan kleinere ecologische voetafdruk.

Draadloos verbonden met nieuwe app

Inbedrijfstelling en service zijn intuïtief, dankzij de HMI410 interface, die standaard is voor alle nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch. Het systeem kan op afstand worden beheerd via HomeCom Pro, het installateursplatform van Bosch. Voor gebruikers is er de nieuwe HomeCom Easy app, die ook werkt met andere Nefit Bosch oplossingen, zoals Climate airconditioners.

Compress 3400i Hybride
Compress 3400i All-electric
Compress 3400i All-electric Tower

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch