Meer focus op prefab en waterstof

Decorative brandbar
Nefit Bosch Deventer light

Meer focus op systeemoplossingen en waterstof

bij Nefit Bosch in Deventer

Fabriek Deventer geleidelijk over op systeemoplossingen en waterstof

Als innovatief bedrijf wil Nefit Bosch ook in de toekomst een belangrijke rol vervullen in de energietransitie. Daarom gaan we de komende jaren wat productie betreft meer focussen op prefab systeemoplossingen en waterstoftechnologie.

Veranderende vraag
Tot 2030 moeten een miljoen nieuwe woningen worden gebouwd en anderhalf miljoen bestaande woningen worden verduurzaamd. In de markt groeit de behoefte aan kant-en-klare installaties voor bouw- en renovatieprojecten. De vraag naar gastoestellen zal de komende jaren afnemen en zowel warmtepomptechnologie, als de waterstofeconomie gaan aan belang winnen.

Klaar voor de toekomst
Als Nefit Bosch willen we ook in een veranderende markt vooroplopen. De focus van onze productielocatie in Deventer zal geleidelijk verschuiven: naast een configuratiecentrum voor duurzame systeemoplossingen, bouwen we aan een internationaal R&D testcentrum voor waterstoftoepassingen. De productie van onze HR-ketels zal tussen 2022 en 2025 verhuizen naar de grotere productielocaties van onze organisatie in Europa, waar ook nu al een deel van de Nefit HR-ketels wordt gemaakt. Met deze aanpassing, en de verdere uitbreiding van onze R&D-activiteiten in Deventer, versterken we onze positie voor de toekomst.

Voor onze relaties verandert er niets
Als Nefit Bosch blijven we op dezelfde manier de markt bedienen. Via de bestaande kanalen, met de producten – van HR-ketel tot warmtepomp - en de service die klanten van Nefit Bosch gewend zijn. We voegen hier alleen nieuwe, toekomstgerichte elementen aan toe.

Prefab: samen met partners
Als het gaat om prefab systemen slaat Nefit Bosch de handen ineen met installateur en groothandel. Samen zorgen we voor kortere doorlooptijden, zodat projecten sneller en tegen lagere kosten kunnen worden gerealiseerd, waarbij ieder zijn vertrouwde rol blijft vervullen.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch