Nefit Bosch introduceert Flow 7000 Afgifteset

Decorative brandbar
Amsterdam Top Line cascade 2 800x600

Flow 7000 afgifteset

Voor collectieve verwarmingssystemen

Flow 7000 afgifteset voor collectieve verwarmingsbronnen Pro

Deventer - Nefit Bosch introduceert de Flow 7000, een afgifteset voor collectieve verwarmingsbronnen. In combinatie met bijvoorbeeld de Bosch Compress 7000 bodemwarmtepomp, of de nieuwe Compress 5000 luchtwarmtepomp is een gasloze systeemoplossing mogelijk voor zowel bestaande, als nieuw te bouwen appartementencomplexen.

Modulaire afgifteset voor warm water en verwarming

De Bosch Flow 7000 is een afgifteset voor individuele appartementen met een collectieve verwarmingsbron, zoals blokverwarming of een warmtenet. De set zorgt voor afgifte van warmte voor vloerverwarming (gemengd circuit) of radiatoren (ongemengd circuit), gecombineerd met warmtapwaterlevering. Daarmee is dit afgiftestation in vrijwel elke drinkwater- of cv-installatie in zowel bestaande, als nieuw te bouwen appartementencomplexen toepasbaar. Dankzij de RVS platenwisselaar van 40kW met dubbele scheiding wordt warm tapwater direct en veilig geleverd met een hoog gebruikscomfort.

Appartementencomplexen verduurzamen

Het vervangen van geisers, boilers of cv-ketels door de Flow 7000 afgifteset is eenvoudig dankzij de geringe inbouwdiepte van 150mm en flexibele montagemogelijkheden. Het cv-circuit wordt direct op het afgiftestation aangesloten. De energiebron is een gemeenschappelijke warmtepomp of HR-ketel.

Gasloze systeemoplossingen

Voor een gasloze systeemoplossing kunnen de Flow 7000 afgiftesets worden gecombineerd met onder andere de nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch is. Zo is de Compress 5000 AW luchtwarmtepomp met een vermogen tot 150 kW een van de krachtigste op de markt. In combinatie met de Compress 7000 LW bodemwarmtepomp kan zelfs tot 400 kW vermogen worden gerealiseerd. Met zijn een uitzonderlijk hoge COP en een hoge cv-aanvoertemperatuur is deze oplossing bij uitstek geschikt voor verduurzaming van bestaande complexen.

Optimale balans

De Flow 7000 afgiftesets zorgen voor optimale balans in de collectieve verwarmingsinstallatie dankzij drukregelventielen en bewaking retourtemperatuur. De module is voorbereid voor inbouw van alle gangbare water- en warmtemeters, waardoor een nauwkeurige afrekening per appartement eenvoudig mogelijk is.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch