Nieuw HR-toestel voor hybride renovatieprojecten

Decorative brandbar

Nieuw HR-toestel voor hybride installaties en renovatieprojecten

Nefit 1200 combiketel voor projectenmarkt

Deventer, 1 februari 2023 - Het nieuwe combitoestel van Nefit Bosch voor de projectenmarkt, de Nefit 1200, combineert bedrijfszekerheid met een concurrerende prijs. Deze HR-ketel zorgt voor hoge efficiëntie en een gunstige Total Cost of Ownership. Bij uitstek geschikt voor renovatieprojecten en hybride installaties met een warmtepomp. De Nefit 1200 wordt in het tweede kwartaal van 2023 geïntroduceerd.

Bewezen concept

De warmtewisselaar is geoptimaliseerde versie van een internationaal beproefd concept van Bosch met een gekoelde branderdeur in een solide RVS-behuizing. Een hoog rendement in combinatie met lage service- en onderhoudskosten zorgt voor een optimale kosten-prestatieverhouding. Er zijn twee uitvoeringen: de basisuitvoering, Nefit 1200 HRC20/3, en de Nefit 1200 HRC28/4 voor extra warmwatercomfort en verwarmingsvermogen.

Hybride

Dankzij een hoge modulatiegraad is de Nefit 1200 bij uitstek geschikt voor hybride installaties en voor woningen met een lage warmtevraag, zoals appartementen. Het toestel is voorbereid voor de nieuwste warmtepomptechniek van Nefit Bosch. Naast een hoog rendement, kent de Nefit 1200 een laag stroomverbruik, dankzij de slimme elektronica en de nieuwe 2-way A-label pomp met bi-directionele communicatie.

Concentrisch

Of het nu gaat om het een-op-een vervangen van een oud toestel, of om een nieuwe installatie, dankzij onder meer de compacte afmetingen en het lage gewicht is de Nefit 1200 snel en eenvoudig te installeren. Het toestel is standaard voorzien van een concentrische aansluiting voor de rookgasafvoer- en luchttoevoerleidingen. Dat scheelt niet alleen tijd en materiaal, maar is ook extra veilig.

Onderhoudsgemak

Het ontwerp zorgt dat periodiek onderhoud tot een minimum beperkt blijft. Een optimale werking van het toestel is verzekerd, dankzij de ProActive Plus beveiliging, die bekend is van de Nefit ProLine-toestellen. Dit systeem bewaakt continu de werking en de veiligheid. De 2-way pomp zorgt voor betere ontluchting en bewaakt de stroming, waardoor de kans op storingen wordt geminimaliseerd.

Beheer op afstand

De HR-ketel maakt gebruik van de geavanceerde regeling van Nefit Bosch en kan worden gecombineerd met verschillende kamerthermostaten, van eenvoudig tot slim. Net als bij andere toestellen van Nefit Bosch is monitoring en beheer op afstand mogelijk, ook als het gaat om een hybride systeem met een warmtepomp.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch