Nieuwe bodemwarmtepomp Compress 7800i

Decorative brandbar
Raum Variante E Compress7800i LW V01 UHD 210811 1

Nieuwe bodemwarmtepomp

Compress 7800i: voor nieuwbouw en bestaande bouw

Compress 7800i: voor nieuwbouw én bestaande bouw

Deze zomer komt Nefit Bosch met een nieuwe bodemwarmtepomp voor zowel nieuwbouw, als bestaande bouw: de Compress 7800i LW(M)F. Als een van de weinige bodemwarmtepompen werkt de Compress 7800i ook met normale radiatoren energie-efficiënt. De warmtepomp kent een hoge SCOP en energielabel A+++. Er zijn twee varianten met vermogens van 6 tot en met 16 kW: een met geïntegreerde boiler en een zonder ingebouwde warmwatervoorziening. Beide zijn standaard voorzien van een wifi-module voor bediening en beheer op afstand en beide kunnen worden uitgerust met een passief koelstation.

Unieke hoge aanvoertemperatuur

Een van de unieke kenmerken van de nieuwe Compress 7800i is de hoge aanvoertemperatuur van 71℃. Hierdoor is de warmtepomp ook geschikt voor conventionele radiatoren, waardoor hij ook in bestaande woningen en appartementsgebouwen kan worden toegepast. De warmtepomp heeft een SCOP tot 5,55 (EN 14825) en energielabel A+++.

Meer warm water

De ingebouwde boiler van de Compress 7800i LWMF kan 180 liter bevatten, maar levert door de hogere temperatuur meer warm water dan andere warmtepompen. Gebruikers hebben 300 liter water van 40°C ter beschikking. Uitbreiding met een of meerdere (extra) boilers is voor beide varianten mogelijk.

Passieve koeling

Naast verwarmen, kan de Compress 7800i ook op warme dagen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Met het optionele passieve koelstation gebruikt hij hiervoor het relatief koude bodemwater, waardoor er vrijwel geen energie wordt verbruikt.

Gebruikersvriendelijk

De Compress 7800i doet, afhankelijk van het type, met maximaal 28 tot 37 dB(A) zijn werk letterlijk fluisterstil. Het touchscreen met grafisch kleurendisplay is net zo eenvoudig te bedienen als een smartphone. De gebruiker kan de warmtepomp bovendien ook op afstand bedienen met de nieuwe, universele Bosch HomeCom Easy app.

Installateursvriendelijk

De Compress 7800i heeft een uitneembare koudemiddelcircuitbox. Zo zijn alle belangrijke componenten binnen 10 minuten toegankelijk. De variant met ingebouwde boiler is eenvoudig in twee delen te transporteren en monteren. Beide modellen zijn eenvoudig draadloos via wifi te verbinden met het internet en is op afstand te monitoren, uit te lezen en in te stellen via het installateursportal van Bosch, HomeCom Pro.

Een miljoen warmtepompen

Met een miljoen geplaatste warmtepompen en uitgebreide ontwikkel- en productiecentra is moederbedrijf Bosch goed vertegenwoordigd in de Europese markt. Om de positie in de markt voor warmtepompen verder uit te breiden investeert Bosch de komende tijd 100 miljoen euro. Ook in Nederland breidt Nefit Bosch het programma steeds verder uit. Vorige maand werd een nieuwe ventilatiewarmtepomp geïntroduceerd en deze zomer zal de nieuwe Compress 7800i, de opvolger van de Compress 7001i, verkrijgbaar zijn via de reguliere groothandelskanalen.

Subsidie en BRL-ondersteuning

Voor de nieuwe bodemwarmtepomp is subsidie beschikbaar via ISDE. Installateurs worden door de BRL-gecertificeerde specialisten van Nefit Bosch ondersteund bij ontwerp, realisatie en beheer. Bij inbedrijfstelling door Nefit Bosch geldt, net als voor de andere warmtepompen, 5 jaar garantie.


Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch