Nieuwe bodemwarmtepomp

Decorative brandbar

Compress 7000 LW voor woningbouw en utiliteit Pro

Nieuwe bodemwarmtepomp - beste in zijn klasse

De Compress 7000 LW serie van Nefit Bosch omvat een achttal nieuwe bodemwarmtepompen van 22 tot 80 kW. Zowel voor grote woningbouw, gestapelde bouw, als utiliteit. In onafhankelijke metingen laten de nieuwe warmtepompen uitstekende energieprestaties zien en een uitzonderlijk hoge COP en SCOP. Met een cv-aanvoertemperatuur tot maar liefst 68°C en het A+++ energielabel kan deze serie het predicaat `beste in zijn klasse’ worden toegekend.


Tot 400 kW vermogen

De Compress 7000 LW serie kent horizontale en verticale varianten. In eerste instantie zijn zes modellen leverbaar: twee andere varianten volgen komend jaar. Aan elkaar gekoppeld in een cascade-opstelling kunnen ze tot 400 kW verwarmingsvermogen leveren. Alle varianten kunnen worden gecombineerd met nieuwe warmwaterboilers, die speciaal voor deze grootvermogen warmtepompen zijn ontworpen.


Ongekend hoge aanvoertemperatuur

De Compress 7000 LW heeft twee afzonderlijke compressoren en een nieuw koelcircuit. Bij een lagere warmtevraag kan het vermogen van de warmtepomp worden gehalveerd. Naast extra energiebesparing is een ongekend hoge aanvoertemperatuur van 68 ℃ mogelijk, resulterend in zeer hoge COP- en SCOP-waarden. Daarnaast is de Compress 7000 LW uitgevoerd met een nieuwe injectietechnologie en asymmetrische warmtewisselaars.


Ook koeling

De Compress 7000 LW kan tot 9 verschillende verwarmingscircuits aansturen. Met een optionele koelunit kan de warmtepomp ook op warme dagen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. De intelligente software van Bosch zorgt voor een energiebesparende werking bij de meest uiteenlopende toepassingen.


Eenvoudige installatie

De horizontale varianten zijn naar keuze aan de bovenkant, achterkant of zijkant aan te sluiten met een strakke installatie als resultaat. Bij een aantal modellen, vereenvoudigen een ingebouwd elektrisch element, driewegklep en circulatiepompen de installatie verder.


Integratie in elk gebouwbeheersysteem

Compress 7000 LW is uitgerust met het controlecentrum Rego 5200 dat is voorbereid voor communicatie via Modbus en BACnet. Hierdoor kan de warmtepomp eenvoudig worden geïntegreerd in vrijwel elk aanwezig gebouwbeheerssysteem. Via een gebruiksvriendelijke interface voor PC kan de beheerder de status monitoren en de warmtepomp bedienen.


‘Warmtepomp plus’

Naast hoogwaardige systemen zijn bij bodemwarmtepompen kennis en ervaring essentieel. Nefit Bosch is BRL 6000-21 gecertificeerd en heeft een uitgebreide service-organisatie om de installateur te ondersteunen bij ontwerp, realisatie en beheer van bodemwarmtepompsystemen. Bij inbedrijfstelling door Nefit Bosch is bovendien 5 jaar garantie mogelijk.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch