Nefit Bosch introduceert Compress Hybrid 3000i en 7000i AWS

Decorative brandbar

Nefit Bosch introduceert Compress Hybrid 3000i en 7000i AWS

Extra compacte binnenunits voor elke woning

Nefit Bosch breidt het programma lucht-waterwarmtepompen verder uit met de Compress Hybrid 3000i AWS en 7000i AWS van Bosch. Het meest in het oog springt het formaat van deze nieuwe binnenunits: ze zijn 60% kleiner en 50% lichter dan hun voorgangers uit de Nefit EnviLine-range. Ook is het installatiegemak vergroot. Nieuw is verder de mogelijkheid van verlengde garantie.

De Bosch Compress Hybrid kent twee types, een Monoblock-variant, de 7000i en een Split-variant, de 3000i. Het modulerend verwarmingsvermogen is respectievelijk 5 tot 9 kW en 2 tot 6 kW. Beide binnenunits kunnen worden aangesloten op alle modulerende cv-ketels met een aan/uit-aansluiting. De Bosch Compress Hybrid kan worden gecombineerd met Nefit EnviLine buitenunits. De 7000i-variant kan daarnaast ook worden gecombineerd met de nieuwe, extra stille Compress 7400i Monoblock buitenunit. Alle combinaties leveren een systeemlabel A+ (3000i) of A++ (7000i) op.

Compact en lichtgewicht
Bij het verduurzamen van verwarmingsinstallaties is ruimtegebrek vaak een beperkende factor. De beschikbare ruimte laat niet altijd toe dat naast of bij de cv-ketel een warmtepomp wordt geplaatst. Met zijn geringe afmetingen, 35 x 24 x 70 cm, biedt de Compress Hybrid 3000i/7000i AWS uitkomst. Dankzij het zeer compacte, lichtgewicht ontwerp kan het binnendeel van de hybride installatie ook in de kleinste ruimtes worden geplaatst.

Snel en eenvoudig te installeren
Een ander belangrijk pluspunt is het installatiegemak. Ondanks het compacte ontwerp zijn veel componenten geïntegreerd. De open verdeler, het mengventiel, de temperatuursensoren en de relaisbox voor de aansturing van de cv-ketel zitten al in het toestel. De unit is hierdoor sneller aan te sluiten. Dat scheelt tijd en kosten bij verduurzamingsprojecten. De Monoblock-variant kent bovendien een extra ontluchter voor een nog gemakkelijkere ingebruikname.

Voordelen
De Compress Hybrid 3000i/7000i AWS is geschikt voor elke woning, elk afgiftesysteem en bijna elke cv-ketel en kan worden gecombineerd met Nefit EnviLine en Bosch Compress buitenunits. Dankzij zijn gunstige prijs-prestatieverhouding kent de Compress Hybrid een breed toepassingsgebied.

Meer nieuwe warmtepompen
De Compress Hybrid 3000i/7000i AWS is vanaf 4 juni verkrijgbaar via de reguliere groothandelskanalen. Naast de nieuwe binnenunits, is ook de nieuwe, extra stille Bosch Compress 7400i Monoblock buitenunit leverbaar en komen dit jaar ook de bodemwarmtepompen van Nefit Bosch op de markt. Op alle warmtepompen wordt 3 jaar onderdelengarantie gegeven, bovenop de 2 jaar fabrieksgarantie, mits in bedrijf gesteld door een servicemonteur van Nefit Bosch.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch