Nefit Bosch introduceert EasyService app en Smart Service Key

Decorative brandbar

Nefit Bosch introduceert EasyService app en Smart Service Key Pro

Nieuwe tool voor monteurs HR-ketels en warmtepompen

EasyService heet de nieuwe diagnose- en inbedrijfstellingstool voor cv-toestellen en warmtepompen van Nefit Bosch. EasyService bestaat uit de gelijknamige app en de nieuwe Bosch Smart Service Key waarmee de installatie met de app kan worden verbonden. Zo kan de monteur op zijn mobiel onder andere systeemgegevens uitlezen, parameters instellen en een servicerapport genereren. De tool biedt nieuwe mogelijkheden die tijd besparen bij inbedrijfname, service en onderhoud van cv- en warmtepompinstallaties.

Veilige verbinding
Dankzij de Smart Service Key kan elk Nefit of Bosch verwarmingstoestel met EMS-protocol aan de app worden gekoppeld. Het apparaatje op zakformaat wordt met de bijgeleverde kabel aangesloten op de service-interface van het verwarmingstoestel. Via een versleutelde Wifi-verbinding wordt het toestel gekoppeld aan smartphone of tablet. De monteur is zo niet aangewezen op een lokale internetverbinding.

Voordelen
Belangrijke nieuwe voordelen van de EasyService app en de Smart Service Key zijn dat

niet alleen cv-ketels worden ondersteund, maar ook Nefit EnviLine warmtepompen. Bij inbedrijfname, service en onderhoud van complexere warmtepompinstallaties bespaart EasyService de monteur veel tijd. Bovendien kan hij met één druk op de knop een compleet servicerapport genereren. In PDF-formaat, met alle meetgegevens overzichtelijk op een rij. Het rapport kan direct per e-mail worden doorgestuurd naar de opdrachtgever of werkgever, wat extra administratief werk bespaart.

EasyService app downloaden
De Bosch Smart Service Key kost €199,- exclusief BTW en kan rechtstreeks bij Nefit Bosch worden besteld. De Bosch EasyService app is gratis te downloaden via Google Play en Apple App Store. De basisfuncties zijn voor alle gebruikers beschikbaar. Om van de uitgebreide functies gebruik te kunnen maken in combinatie met de Bosch Smart Service Key, moet een abonnement worden afgesloten. Het jaarabonnement kost €23,99 (incl. BTW) en kan in de app worden aangekocht.

Opvolger
EasyService is de opvolger van de Nefit Service Tool II die in 2013 werd geïntroduceerd. Met de komst van de nieuwe Bosch EasyService app komen voor de Nefit Service Tool app geen nieuwe updates meer beschikbaar.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch