HomeCom Pro: online portal voor installateurs

Decorative brandbar

HomeCom Pro: nieuw online portal voor installatie- en onderhoudsbedrijven Pro

Beheer op afstand voor cv-ketels en warmtepompen

Beheer op afstand is een belangrijke trend in de installatiewereld. Nefit Bosch lanceert vandaag een online portal, HomeCom Pro, waarmee de installateur continu zicht heeft op de verwarmingsinstallaties van zijn klanten. Met HomeCom Pro kan de installateur cv-ketels en warmtepompen van Nefit Bosch monitoren en beheren. Het online dashboard werkt ook op smartphones en andere mobiele apparaten en toont 24/7 de status van alle verbonden toestellen. Bij een storing ontvangt de installateur proactief een melding per e-mail.

24/7 Zicht op verwarmingsinstallaties van klanten

Installateurs kunnen de verwarmingsinstallaties van klanten via de slimme thermostaat of een IP-module koppelen met hun HomeCom Pro-dashboard. De gebruiker of woningbouwcorporatie geeft de installateur eenmalig toestemming voor deze service. Een eindgebruiker kan ook zelf beheer op afstand aanvragen.

Storingen voorkomen

Bij een vergrendelende storing, waarbij de verwarming uitvalt, ontvangt de installateur een

e-mail. Hij kan á la minute zien wat er mis is en direct contact opnemen met de klant, vaak al voordat de gebruiker zelf iets heeft gemerkt. Ook wanneer een toestel niet volgens de ingestelde parameters werkt of een storing dreigt, krijgt de installateur een melding. Dat kan bijvoorbeeld bij een lage waterdruk, of een ontstekingsprobleem. De installateur kan dan eventueel een servicebezoek inplannen. Voor de eindgebruiker betekent dit extra zekerheid: storingen kunnen worden voorkomen en het ongemak ten gevolge van een storing geminimaliseerd.

Efficiëntere planning en uitvoering

HomeCom Pro voorkomt herhaalbezoeken, of extra ritjes naar het magazijn of groothandelsbalie. Bij elke melding ontvangt de installateur een foutcode en een foutdiagnose. Hij weet dus van tevoren precies wat hij nodig heeft om het probleem op te lossen. De installateur heeft overal en altijd alle relevante informatie ter beschikking, zoals de toestelgegevens, de actuele status, de foutinformatie, productdocumentatie en notities die hij of zijn medewerkers tijdens eerdere bezoeken hebben gemaakt. Service en onderhoud kunnen zo nog efficiënter worden gepland en uitgevoerd.

Woningcorporaties

Naast particuliere eindgebruikers, hebben ook woningcorporaties en bedrijven baat bij beheer op afstand via HomeCom Pro. Woningcorporaties krijgen nog meer inzicht in hun ketelpark en kunnen eventueel prestatie-eisen koppelen aan het onderhoud. Verder kunnen bedrijven voorkomen dat bedrijfsprocessen worden onderbroken als gevolg van een eventuele storing. De dienst kan het klassieke service- en onderhoudscontract een nieuwe, klant- en resultaatgerichte dimensie geven. Daarnaast geeft beheer op afstand Nefit Bosch waardevolle informatie, waarmee producten, onderdelen en dienstverlening geoptimaliseerd kunnen worden.

Extra functionaliteiten

Beheer op afstand is binnen Bosch een internationaal project. Door middel van automatische software updates zullen extra functionaliteiten aan HomeCom Pro worden toegevoegd. Zo kan de installateur straks bij het oplossen van een storing een beroep doen op specialistische ondersteuning op afstand.

Registeren en condities

Registreren voor HomeCom Pro is kosteloos en vrijblijvend. Voor het gebruik van het persoonlijk dashboard moet een abonnement worden afgesloten. Pas zodra de installateur toestellen van zijn klanten verbindt met zijn HomeCom Pro dashboard gaat het abonnement in. Hoe meer toestellen aangesloten zijn, hoe lager de kosten per toestel. Grofweg kost beheer op afstand niet meer dan 4 euro per toestel per jaar. De installateur bepaalt zelf of hij de kosten voor deze service doorberekent aan de eindgebruiker.

Compatibiliteit
HomeCom Pro is een online platform dat real-time werkt met standaard webbrowsers, het installeren van specifiale software is niet nodig. Alle cv-ketels van Nefit Bosch kunnen worden verbonden via de EasyControl of de Nefit Easy thermostaat. Voor de compatibele warmtepompen gaat dit via de IP-module. Alle gegevens die naar en van HomeCom Pro worden verzonden worden gecodeerd en de privacy beschermd volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meer informatie

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch