Nefit Bosch introduceert Tronic-serie als alternatief voor geiser

Decorative brandbar

Nefit Bosch introduceert Tronic-serie als alternatief voor geiser

Nieuwe elektrische warmwatertoestellen met scherpe prijs

Nefit Bosch introduceert een serie elektrische warmwatertoestellen die de conventionele open geisers kan vervangen. Naast een doorstroomtoestel van 13 kW, gaat het om voorraadhoudende toestellen met een inhoud van 10 tot 150 liter. De nieuwe Bosch Tronic toestellen zijn door de concurrerende prijsstelling geschikt voor zowel de particuliere markt, als de projectenmarkt.

Alternatief voor conventionele geiser

Door de aangescherpte regelgeving op het gebied van de NOx-uitstoot zijn conventionele open geisers van de markt verdwenen. Met de nieuwe elektrische warmwatertoestellen biedt Nefit Bosch alternatieven, met en zonder voorraad, voor zowel één, als meerdere tappunten.

Bosch Tronic TR5000

Met een instelbaar vermogen van 11 of 13 kW is de TR5000 geschikt voor een of meerdere tappunten, bijvoorbeeld douche en keuken. De TR5000 levert tot 6,3 liter van 40°C per minuut en de temperatuur is traploos instelbaar tot 60° C. De Tronic TR5000 is licht van gewicht en past op plek van de oude geiser, bijvoorbeeld in een keukenkastje. Het toestel is voorzien van een energielabel A.

Bosch Tronic 4000T

De Tronic 4000T is er in vier varianten: 50, 80, 120 en 150 liter. Met een doorsnede van 470 mm is de boiler compact en breed toepasbaar voor de badkamer, keuken of beide. De watertemperatuur is traploos instelbaar. Een magnesiumanode zorgt voor een lange levensduur. Het toestel kan plug-and-play worden aangesloten op 230V.

Bosch Tronic 2000T

De compacte Tronic 2000T heeft 10 of 15 liter op voorraad. De temperatuur is traploos instelbaar tot 70° C. Dit close-in toestel biedt uitkomst voor die plekken waar geen warmwaterleiding voorhanden is of waar het te lang duurt voor er warm water is. Montage is mogelijk boven of onder het tappunt en is plug-and-play.

De Bosch Tronic-toestellen zijn vanaf 1 november 2019 verkrijgbaar via de reguliere groothandel.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch