EnviLine met Zonnestroom in Nijkerk

Decorative brandbar

EnviLine met Zonnestroom in Nijkerk

Warmtepomptechnologie en zonne-energie zijn sterk in opkomst. Combineer je beide technologieën dan ontstaat een duurzaam, zelfvoorzienend systeem weten ze inmiddels bij Buijtenhuis Nijkerk BV.

Buijtenhuis Nijkerk BV is een cultuurtechnisch bedrijf dat zich specialiseert in de verhuur van verreikers en grondverzetmachines, het aannemen van grond- en straatwerkzaamheden en complete terreininrichting en het onderhoud van verhardingen en bermen. In totaal zijn 125 Nefit-Zonnestroom-panelen geplaatst op het nieuwe bedrijfspand dat onderdak biedt aan kantoren, kantine en machinepark.

Gratis warmte

Het Zonnestroom-systeem vormt samen met een EnviLine warmtepomp de energiezuinige bron voor het vloerverwarmingssysteem. De all electric EnviLine haalt gratis energie uit de buitenlucht en zorgt geheel zelfstandig voor de verwarming en levert koeling in de zomer. De Zonnestroom-panelen leveren de voor deze all electric warmtepomp alle benodigde elektriciteit.

Bewuste keuze

De keuze voor een duurzame oplossing was volgens Robert Buijtenhuis een heel bewuste. ‘De energieprijzen zijn fors, dus daarop wil je zoveel mogelijk besparen. Natuurlijk is dit een flinke investering, maar de terugverdientijd - acht tot negen jaar volgens mijn berekening - is prima. Bovendien staan banken positief tegenover duurzame investeringen en kregen we een ‘groene’ lening met een gunstige rente. De Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Energie Investeringsaftrek (EIA) maken het extra aantrekkelijk. Een andere reden om ‘duurzaam te gaan’: bij aanbestedingen wordt steeds vaker de CO2-footprint van bedrijven meegenomen in het gunnen van opdrachten.’

Betrokken partijen:

Opdrachtgever: Buijtenhuis Nijkerk BV
Installateur: Meddens & Van Ree Installatietechniek