TopLine cascade (600 kW) in Amsterdams wooncomplex

Decorative brandbar
Pro

TopLine Cascade (600 kW) in Amsterdams wooncomplex

Vervanging van collectief verwarmingssysteem voor 80 VvE-appartementen

Let op: De TopLine II cascade is niet meer leverbaar. De opvolger hiervan is de Condens 7000 WP.

Vervanging van collectief verwarmingssysteem voor 80 VvE-appartementen Pro

Het uit 1958 stammende VvE-complex Burgemeester de Vlugtlaan 161-345 in Amsterdam bestaat uit 80 koopwoningen. Bij de noodzakelijke vervanging van twee gietijzeren Buderus VR-ketels (730 kW) is gekozen voor een cascadesysteem met zes Nefit TopLine II HR ketels (600 kW).

Nefit TopLine cascade

  • 6 x Nefit TopLine II HR
  • Totaalvermogen: 600 kW

VvE-complex Burgemeester de Vlugtlaan 161-345

Een sterk verouderde collectieve installatie en een VvE die voor de vervanging al financiële reserveringen heeft gedaan. Dat is het startpunt voor de vervangingsbeslissing. Allereerst wordt een warmtepompsysteem overwogen, maar daarvoor is de isolatiegraad van het complex nog te laag. Isolatie van de buitenschil staan pas over enkele jaren op de planning en daar kan de installatievervanging niet op wachten. Bovendien is voor de VvE op dit moment zo’n investering nu nog te duur ten opzichte van de opbrengst en moet er dan ook overgestapt worden op lagetempera-tuurradiatoren. Financieel is ook dat laatste nu nog geen haalbare kaart. Staande HR-ketels worden ook overwogen, maar die optie valt af omdat de stookruimte in het complex krap bemeten is.

Compleet nieuwe installatie

De keuze valt daarom op een cascade-opstelling van zes Nefit TopLine II HR-ketels met elk een vermogen van 100 kW. Een compacte oplossing met veel vermogen op weinig vierkante meters en alle ruimte straks voor service- en onderhoudswerkzaamheden. Alle overige installatiecompo-nenten worden tegelijk vervangen. Een nieuwe regelkast, een nieuwe rookgasafvoer, een nieuwe pomp, gasdetectie en alle leidingwerk. In de woningen zelf worden diverse radiatoren en kranen vervangen, zodat de installatie optimaal kan functioneren.

Een Nefit TopLine II HR cascade is een uiterst betrouwba-re, energiezuinige oplossing voor projecten met grote warmtevraag in woningcomplexen en utiliteitsgebouwen. Het benodigde vermogen wordt verdeeld over diverse, geleidelijk modulerende HR-ketels. Het levert een aange-naam comfort op zonder grote temperatuurschommelingen en zorgt voor een gelijkmatige belasting en dus een langere levensduur van elke afzonderlijke ketel. De kans op uitval is minimaal, de ketels functioneren als elkaars reserve. De Nefit TopLine cascade in het Amsterdamse VvE-complex draait inmiddels perfect. In de woningen is het een stuk comfortabeler en met een hoger rendement - 107% in plaatst van 83% voorheen - zijn de woningeigenaren ook qua energiekosten goedkoper uit

Klaar voor een duurzame toekomst

De speciaal voor cascades ontwikkelde TopLine II HR is voorbereid op andere gassoorten. Dat is met het oog op de energietransitie een interessant aspect, omdat op dit moment nog niet bekend is voor welke duurzame koers er in deze Amsterdamse wijk gekozen zal worden.

Een TopLine II HR cascade samenstellen kan met de Cascade Selector

Productspecificaties

Nefit TopLine II cascade
Toepassing van bestaande cv-ketels met vertrouwde techniek
Zeer snelle montage
De warmte wordt naar behoefte aangeboden
25 tot 40 procent besparing op de stookkosten
Alle toestellen worden gelijkmatig belast
Door klein formaat ketel handig in transport en installatie
Nefit TopLine HR 100 II
Hoogte in mm980
Breedte in mm520
Diepte in mm465
Hoogte in mm (inclusief aansluitset)1310
Breedte in mm (inclusief aansluitse)520
Diepte in mm (inclusief aansluitset)465
IP ClassificatieIP 40 (Bxx); IP XD (Cxx)
Gewicht in kg (exclusief aansluitset)70

Downloads

Nefit TopLine cascade (600 kW) in Amsterdams wooncomplex

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch