Warmte, comfort en energiebesparing in woonzorglocatie in Almere

Decorative brandbar
Pro

Warmte, comfort en energiebesparing in woonzorglocatie in Almere

Het installatiegemak en de prestaties van een TopLine cascadesysteem

Let op: De TopLine II cascade is niet meer leverbaar. De opvolger hiervan is de Condens 7000 WP.

Warmte, comfort en energiebesparing in woonzorglocatie in Almere Pro

Het installatiegemak en de prestaties van een TopLine cascadesysteem

Lang Leve Thuis biedt 24 uurs-zorg aan ouderen met geheugenproblemen en/of somatische aandoeningen op diverse woonzorglocaties in het land. In Zorgresidentie Reedewaard bieden betrokken zorgprofessionals persoonlijke aandacht, volop activiteiten en een huiselijke sfeer. Ook de nieuwe TopLine HR-cascade draagt bij aan de warmte en het comfort die behoren tot de kernwaarden van de woonzorgorganisatie.

Het woonzorgcomplex werd eind jaren '70 gebouwd. Lang Leve Thuis huurt het van een vastgoedeigenaar. Door de jaren heen is het gebouw in fases gemoderniseerd. Nu was de bij de bouw geplaatste installatie nodig aan vervanging toe. Want de betrouwbaarheid en prestaties gingen in de jaren achteruit en vervangingsonderdelen waren niet meer leverbaar.

  • Woonzorglocatie Almere
  • Vervanging collectieve VR-installatie voor verwarming en warm water
  • Oplossing: 6 Nefit TopLine HR 100 II-ketels (cascade, 600 kW)
  • Energiebesparend + opstap naar energielabel C (verplicht in 2023)

2023: energielabel C verplicht

Vanaf 2023 geldt voor vastgoedeigenaren de wettelijke eis dat dit soort complexen minimaal energielabel C dragen. In Nederland staan nog veel van dit soort VR-installaties. Vervanging door een goede HR-installatie levert flinke sprongen voorwaarts op en zorgt voor een forse besparing op aardgasverbruik. Bovendien gaat het comfort er aanzienlijk op vooruit.

Keuze voor HR-cascade

De keuze viel op 6 TopLine HR 100 II-ketels in cascade, met een totaalvermogen van 600 kW. Een compacte, eenvoudig te installeren oplossing, waarmee veel vermogen op een kleine oppervlakte gecreëerd wordt. Kwaliteit en betrouwbaarheid worden gecombineerd met optimale rendementen. Is er weinig warmte nodig dan draaien een of enkele ketels, is er meer warmtevraag dan draaien er meer. De ketels worden gelijkmatig belast, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is. De ketels fungeren bovendien als elkaars reserve

Energiebesparende installatie

Twee keer drie Nefit TopLine HR 100 II-ketels (600 kW) werden ruggelings geplaatst. Ze zorgen via vier pompgroepen voor de verwarming van de Noordoost- en Zuidwestvleugel, het luchtbehandelingssysteem en de keuken. Twee collectieve rookgasafvoerkanalen, één kanaal per drie ketels. Het gelijkmatig modulerende Nefit-cascadesysteem levert samen met nieuwe energie-zuinige pompen en een nieuwe regeling een forse energiebesparing op.

Installateur:

  • Kemkens installatiebedrijf

Voordelen Topline HR 100 II cascade:

  • Veel vermogen op klein oppervlak (100 kW op 1 m2)
  • Zeer snelle montage 25 tot 40 % besparing op de stookkosten
  • De warmte wordt naar behoefte aangeboden
  • Alle toestellen worden gelijkmatig belast
  • Klein formaat ketel, eenvoud in transport en installa

Een TopLine II HR cascade samenstellen kan met de Cascade Selector

Downloads

6 x Nefit TopLine HR 100 II in cascade (600 kW)

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch