Woningverduurzaming Sprengenland Wonen, Eerbeek

Decorative brandbar

Woningverduurzaming Sprengenland Wonen, Eerbeek

VentiLine toegevoegd aan bestaande HR-ketel

Sprengenland Wonen bezit 2800 huurwoningen in diverse plaatsen rondom Apeldoorn. Verduurzaming van woningen is opgenomen in het strategische voorraadbeheer. In de Eerbeekse wijk Noorderenk worden 111 woningen gerenoveerd en verduurzaamd. Aan de bestaande HR-ketel wordt een VentiLine ventilatiewarmtepomp toegevoegd.

Levensduurverlenging

De Eerbeekse woningen worden voorzien van nieuwe gevel-, dak en vloerisolatie. Oorspronkelijk metselwerk wordt gecombineerd met fris, wit pleisterwerk. En erkomen nieuwe goten, regenpijpen, kopgeveloverstrekkingen en schoorsteenomkastingen. De levensduur van de woningen wordt met maar liefst dertig jaar verlengd.

Ventilatiewarmtepomp

Binnen wordt het wooncomfort flink verbeterd. Aan de bestaande HR-ketel wordt een VentiLine warmtepomp toegevoegd. Die zorgt voor optimale ventilatie en wint warmte terug uit de afgevoerde ventilatielucht ten behoeve van de duurzame verwarming van cv- en tapwater. Zo kan tot 35% energie worden bespaard worden.


Provinciale subsidie
Sprengenland Wonen investeert ruim 4 miljoen euro in deze Eerbeekse woningen. Dat is mede mogelijk dankzijsubsidie van de provincie Gelderland. Voorwaarden zijn dat er minimaal drie energielabelstappen gemaakt worden, de woningen de eerste tien jaar niet worden verkocht en er voor de woningverduurzaming geen huurverhoging wordt gevraagd.

Forse energielabelstappen

Het E- of D-label worden ingeruild voor energielabel A. Bewoners profiteren van optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. En dat alles tegen gelijkblijvende woonlasten.


Extra optie: PV-panelen
Bewoners hebben bovendien de keuzemogelijkheid om PV-panelen te laten plaatsen. Tegen een huurverhoging van 19,30 euro per maand, de helft van de totale energiebesparing. Het merendeel van de huurders gaat akkoord. Hun woningen krijgen daarmee energielabel A++.

Productspecificaties

VENTILINE VA/W 1.4 C
Max. opgenomen elektrisch vermogen620 W
Gemidd. opgenomen elektrisch vermogen300 W
Geleverd thermisch vermogen1,4 kWth
COP (coëfficiënt of performance)4,4 kWth
Max. cv-temperatuur55°C
Cv-pompUPM 25-70
Instelbereik warmwatertemperatuur30-50°C
Afmeting (in mm)h1087 x b471 x d97,5

Betrokken partijen:

Opdrachtgever: Sprengenland Wonen (Eerbeek)
Installateur
: Feenstra (Enschede)

Downloads

Woningverduurzaming Sprengenland Wonen, Eerbeek