Hybride: Ventilatiewarmtepomp + ProLine NxT, Edam-Volendam

Decorative brandbar

Hybride Nefit-installatie ideale opstap naar energieneutraal

De 58 koopwoningen in de nieuwe wijk Keetzijde in gemeente Edam-Volendam zijn voorzien van een VentiLine ventilatiewarmtepomp in combinatie met een Nefit ProLine NxT HR-ketel. Comfort Partners | TBI uit Zwaag kreeg de opdracht van bouw- en aannemersbedrijf Koning Bouw.

Duurzaam ventileren, verwarmen en warmtapwater

Voor de 58 koopwoningen in de nieuwe wijk Keetzijde in gemeente Edam-Volendam stond de Nefit VentiLine ventilatiewarmtepomp in combinatie met een Nefit ProLine NxT HR-ketel in het bestek. De VentiLine is een betrouwbare, beproefde ventilatiewarmtepomp. Samen met de compacte Nefit ProLine NxT HR-ketel ontstaat een prima hybride totaaloplossing voor duurzame ventilatie, verwarming en warmtapwater in één. Nefit VentiLine zorgt immers voor ventilatie én wint warmte terug uit de afgevoerde ventilatielucht ten behoeve van de verwarming van de woning. De ProLine Nxt HR-ketel springt alleen op piekmomenten bij. Daardoor is flink wat minder aardgas nodig en zijn energiebesparingen tot 30 procent mogelijk.

De weg naar een aardgasloos Nederland is versneld ingeslagen maar duurt nog lang, zo luidde de gedachte achter de installatiekeuze. Lang niet overal in de woningbouw wordt de stap naar all-electric in één keer gemaakt. Omdat nieuwbouwplannen al enige tijd geleden zijn ontworpen, om de financiering van de verduurzaming van bestaande woningen te spreiden of om bewoners gefaseerd te laten wennen aan nieuwe installaties. Voor een stap-voor-stap scenario waarbij toch al flink op gasverbruik en energiekosten wordt bespaard, biedt een betrouwbare hybride installatieoplossing als deze dan uitkomst.

Nieuwbouwwijk keetzijde

Keetzijde is een deelplan van het nieuwbouwproject Broeckgouw, dat in totaal 1200 koop- en huurwoningen telt. De wijk heeft een eigen identiteit met woningen die zijn afgeleid van de oude kern van Edam en wordt omringd door water en groen. Naast 58 koopwoningen en 6 vrije kavels wordt er een carré met 24 huurwoningen gerealiseerd.

Betrokken partijen

  • Opdrachtgever: Koning Bouw (Volendam)
  • Installateur: Comfort Partners | TBI (Zwaag)

Productspecificaties Nefit VentiLine VA/W 1.4 C

Nefit VentiLine VA/W 1.4 C (niet meer leverbaar)HR 50 II
Max. opgenomen elektrisch vermogen620 W
Gemidd. opgenomen elektrisch vermogen300 W
Geleverd thermisch vermogen1,4 kWth
COP (coëfficiënt of performance)4,4 kWth
Max. cv-temperatuur55°C
Cv-pomp UPM 25-70
Instelbereik warmwatertemperatuur
30-50°C
Hoogte in mm1087
Breedte in mm
610
Diepte in mm
471
Gewicht in kg97,5
Energielabel7746901585

Productspecificaties Nefit ProLine NxT

Nefit ProLine NxTHRC 24 (CT)
Gaskeur CW-klasseCW4
Liters per minuut van60°C 7,5
Liters per minuut van40°C 12,5
Hoogte in mm 580
Breedte in mm
350
Diepte in mm
280
Gewicht in kg
19
Communicatieprotocol
OpenTherm*
Energielabel7746901851

Downloads

Edam-Volendam, Nefit VentiLine ventilatiewarmtepomp + Nefit ProLine NxT + Nefit buffervat 50 liter

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch