Kies jouw oplossing

Cv-ketel
Cv-ketel met warmtepomp
Warmtepomp

Consumentendagen

  • Alles over duurzaam verwarmen
  • Stel al je vragen aan onze adviseurs
  • Ervaar een werkende warmtepomp

Natuurherstel en herbebossing

De projecten van Nefit Bosch in Europa

De nieuwe generatie HR-ketels is super efficiënt. Maar bij verwarmen op gas komt nu eenmaal CO2 vrij. Dankzij onze actie kun je nu ook met een gasketel CO2-neutraal verwarmen. Lees meer over onze projecten met Land Life Company in Nederland en Spanje.

Bomen voor ketels

Bomen voor ketels

Het planten van nieuw bos is een bewezen effectieve manier om CO2 uit de lucht te halen. Een boom kan gedurende zijn leven tot een paar honderd kilo kg CO2 opnemen. Hoeveel dat precies is, hangt van verschillende factoren af. Zoals de soort boom die je plant. Maar ook de in de bodem beschikbare voeding, het klimaat en lokale omstandigheden die de ontwikkeling van de boom kunnen beïnvloeden. Al deze variabelen en nog meer worden meegenomen in rekenmodellen. Zo komen we voor onze projecten uit op gemiddeld 200 kg CO2 per boom in 40 jaar tijd.

200 kg CO2 per boom

200 kg CO2 per boom

  • Een huishouden verbruikt gemiddeld 1.250 tot 1.500 m3 aardgas per jaar
  • Daarbij komt zo'n 3.000 kg CO2 vrij
  • Er zijn 15 bomen nodig om deze hoeveelheid op te nemen

Voor elke deelnemer aan de actie planten we 15 bomen. We planten ze in door ontbossing getroffen gebieden in Spanje. Daarnaast zorgen we in Nederland op verschillende plekken voor natuurherstel en nieuw bos. Hoe meer deelnemers, hoe meer groen.

Onze projecten

Land

Locatie

Type

Oppervlakte in ha
Aantal bomen
Status
NederlandMaarheeze (N. Br.)herbebossing na bosbrand1,25.500gestart
NederlandMarkelo (Ov.)

Sallandse heuvelrug (Ov.)

herbebossing

natuurherstel

1,68.270gestart
SpanjeCamposherbebossing43,6*start winter 2020
Spanje
Pancorboherbebossingntb*start winter 2020

Overige

ntb*

Het aantal te planten bomen wordt na afloop van de actie bepaald op basis van het aantal geregistreerde HR-ketels

Over Land Life Company en Staatsbosbeheer

Nefit Bosch werkt voor deze actie samen met deskundige partners die net als wij staan voor een duurzame toekomst: Land Life Company en Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer beheert en beschermt 273.000 hectare natuur in Nederland. Land Life Company is een van de meest gerenommeerde organisaties op het gebied van herbebossing en natuurherstel: ze plantten al meer dan een miljoen bomen in 25 landen. De organisatie bewaakt de groei van de geplante bomen en hun CO2-afvang en maakt de resultaten voor iedereen online zichtbaar.