Installateur test thuis Nefit EnviLine Hybride Basis, Olst

Decorative brandbar

Installateur test thuis Nefit EnviLine Hybride Basis

Compact, eenvoudig en aardgasbesparend (tot 83%)

Hybride oplossingen zijn populair als het gaat om de verduurzaming van met name bestaande installaties voor individuele woningverwarming. Nefit biedt daarom een aantrekkelijke opstellingsvariant van de beken-de EnviLine lucht/water warmtepomp: Nefit EnviLine Hybride Basis. Hoge gasbesparingen, een relatief lage investering én het installatiegemak maken de nieuwe opstellingsvariant bij uitstek geschikt voor toevoeging aan een bestaande HR-ketel óf de combinatie met een nieuwe HR-ketel. Een aantrekkelijke tussenstap op weg naar all-electric.

Ten opzichte van de standaard Nefit-warmtepompsystemen zijn bij EnviLine Hybride Basis componenten als een buffervat, een open verdeler en een extra pompgroep niet nodig. Het is daarmee hét antwoord op de vraag naar een uiterst compacte, eenvoudig te monteren en voordelige installatie warmtepompoplossing. Bij een pilot in Eindhoven leverde Nefit EnviLine Hybride Basis een gasbesparing van maar liefst 83% op ruimteverwarming op. Zonder extra woningisolatie en met gebruik van gewone, bestaande radiatoren. In de testperiode kwamen ook nog eens enkele fors koude winterdagen voorbij.

Voordelen van Nefit EnviLine Hybride Basis


 • Compacte oplossing
 • Fors lager gasverbruik: tot wel 83% op ruimteverwarming
 • Minder toebehoren, kortere montagetijd en dus lagere kosten
 • Ook geschikt voor gewone radiatoren*
 • Oplossing met tapwatercomfort van een HR-ketel
 • Aantrekkelijke tussenstap naar all-electric
 • Aanzienlijk lagere CO2-uitstoot
 • Kleine warmtepomp volstaat (leverbaar vanaf 3 kW tot 16 kW Split)

* Lagetemperatuurverwarming levert uiteraard hogere besparingen op.

Warmtepomp + HR-ketel

René Klein Ovink, directeur/eigenaar van Spekschate Installatietechniek b.v. uit Olst, besloot EnviLine Hybride Basis thuis te testen tijdens een uitgebreide pilot. De installatie van Klein Ovink bestaat uit een Nefit EnviLine lucht/water warmtepomp en een Nefit TrendLine HR-ketel. Maar de combinatie met een ander type Nefit-ketel of een bestaande HR-ketel is ook mogelijk. De EnviLine warmtepomp zorgt voor de basiswarmte en het warme tapwater, de HR-ketel springt alleen bij piekvraag bij.

Keuze in afgiftesysteem

Als afgiftesysteem gebruikt Klein Ovink zijn al aanwezige lagetemperatuur vloerverwarming op beide woonlagen. Daarnaast is Nefit EnviLine Hybride Basis óók geschikt voor het gebruik van gewone radiatoren. Dat scheelt een hoop installatiewerk, maar het rendement is dan uiteraard wel lager.

Monitoren én ervaren

Klein Ovink installeerde de hybride installatie zelf, monitort samen met Nefit alle resultaten en doet ook zelf als gebruiker ervaringen op. ‘Tot nu toe zijn comfort en rendement in mijn situatie prima. En dan zijn er al dagen voorbijgekomen van rond het vriespunt. Ik heb deze opstelling inmiddels al diverse malen tot grote tevreden-heid van mijn klanten geleverd. Veel mensen willen nu een betaalbare, energiebesparende stap maken en dan over vijftien tot twintig jaar de volgende stap naar all-electric willen doen met de dan beschikbare oplossingen. Om diezelfde reden is Nefit EnviLine Hybride Basis ook een aantrekkelijke oplossing voor woningcorporaties die de komende jaren aan installatievervanging en -verduurzaming moeten doen.

Nefit EnviLine Hybride Basis warmtepomp (5 kW)

 • Klein vermogen volstaat (leverbaar van 3 kW t/m 16 kW)
 • Compacte buitenunit, eenvoudige installatie
 • Geschikt voor verschillende afgiftesystemen
 • Fors lager gasverbruik, tot meer dan 80% voor cv
 • Aanzienlijk lagere uitstoot van CO2
 • Huidige cv-ketel gaat langer mee
 • Betaalbaar: vanaf € 3.200,- inclusief BTW, all-in

Gas besparen met een Nefit EnviLine Hybride Basis warmtepomp

Betrokken partijen:

 • Spekschate Installatietechniek b.

Downloads

Installateur test thuis Nefit EnviLine Hybride Basis

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch